9-metės L. Valutytės nužudymu įtariamas D. Skebas buvo atsidūręs ir Lietuvos teisėsaugos akiratyje | Diena.lt

9-METĖS L. VALUTYTĖS NUŽUDYMU ĮTARIAMAS D. SKEBAS BUVO ATSIDŪRĘS IR LIETUVOS TEISĖSAUGOS AKIRATYJE

Devynmetės lietuvės Lilijos Valutytės nužudymu Jungtinėje Karalystėje įtariamas 22-ejų Deividas Skebas buvo ne kartą patekęs ir į Lietuvos teisėsaugos akiratį.

Jaunas vaikinas laikotarpiu nuo 2016-ųjų iki 2021-ųjų buvo penkis kartus baustas administracine tvarka, tačiau neteistas.

Kaip portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, D. Skebas baustas už tabako gaminių ar susijusių gaminių rūkymą (vartojimą) ar jų turėjimą, karo prievolininkų pareigų nevykdymą, nustatyto greičio viršijimą.

Taip pat už Visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimą bei narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimą be gydytojo paskyrimo.

Primename, kad lietuvis kaltinamas liepos 28 d. Bostone, Linkolnšyre, nužudęs devynmetę L. Valutytę. Mergaitė buvo rasta su durtine žaizda prie savo mamos siuvimo reikmenų parduotuvės, kur žaidė su penkiamete seserimi.

Scanpix nuotr.

Kalėjime – žiaurus išpuolis

22-ejų D. Skebas šį mėnesį buvo sulaikytas ir laikomas A kategorijos Veikfieldo kalėjime. Prieš kelias dienas pranešta, kad įtariamasis tapo žiauraus užpuolimo auka. Kaip teigiama D. Skebas kito kalinio buvo sužalotas savadarbiu ginklu – greičiausiai skustuvo ašmenimis dantų šepetėlyje.

Apsauga surado D. Skebą ir greitosios medicinos pagalbos automobiliu nuvežė į ligoninę. Po išpuolio jaunas vyras naktį praleido ligoninėje, o kitą dieną buvo grąžintas į kamerą. Pranešama, kad grįžęs į kalėjimą lietuvis yra prižiūrimas.

Anot dailymail.co.uk, D. Skebas nuo pat atvykimo buvo kitų kalinių taikinys, o šis išpuolis buvo tik laiko klausimas.

Dvigubas smūgis

Bendruomenei didelis šokas. Šis tragiškas įvykis labai sujaudino – ne tik lietuvių, bet ir Linkolnšyro britų bendruomenę. Teko ir komentarus skaityti, ir kalbėtis su žmonėmis – visi tikrai sukrėsti. Į vietą, kur buvo rastas mergaitės kūnas, nešė gėles ir žaislus. Tie, kurie ją pažinojo, labai gerai atsiliepia. Mergaitė buvo labai miela, švelni, lankė lituanistinę mokyklą. Šeima prisidėdavo prie bendruomenės renginių – aktyviai dalyvavo lietuvybės puoselėjime“, – rugpjūčio pradžioje portalui kauno.diena.lt pasakojo lietuvių bendruomenės pirmininkė Jungtinėje Karalystėje Alvija Černiauskaitė.

Lilija Valutytė. Asm. šeimos archyvo nuotr.

Ji neslėpė – bendruomenę ištiko dvigubas smūgis. Pirmasis buvo žinia, kad nužudytas nekaltas, bežaidžiantis vaikas, antrasis, – kad dėl L. Valutytės nužudymo yra įtariamas lietuvis. „Dėl to dabar laikraščiuose, portaluose, televizijoje eskaluojamas Lietuvos vardas. Jausmas labai nejaukus“, – atviravo Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė.

Paklausta, ar po kraupios nelaimės jai teko gyvai bendrauti su nužudytos devynmetės šeimos nariais, pašnekovė sakė, kad bendravimas vyksta žinutėmis, nes atsitikus tokiai tragedijai nesinori jų dar labiau jaudinti. „Parašėme, jei reikės pagalbos, kad susisiektų ir, aišku, kai atsigaus, kai galės kalbėti, pasikalbėsime“, – sakė A. Černiauskaitė.

Įtariamasis bendruomenei nežinomas

Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė teigė, kad L. Valutytės nužudymu įtariamas 22-ejų lietuvis D. Skebas bendruomenei nebuvo žinomas, nedalyvaudavo jokiuose renginiuose ir kitose veiklose.

Pamanėme, kad taip su mažamete galėjo pasielgti kokią nors psichinę negalią turintis žmogus, kuris staiga pratrūko.

„Kai išgirdome apie nelaimę, pamanėme, kad taip su mažamete galėjo pasielgti kokią nors psichinę negalią turintis žmogus, kuris staiga pratrūko. Tačiau, kai sužinojome, kad įtariamasis – lietuvis, pasidarė dar baisiau“, – neslėpė pašnekovė.

Sklindant kalboms, kad D. Skebas galėjo būti žinomas L. Valutytės šeimai, o ne šiaip nepažįstamas prašalaitis, A. Černiauskaitė šio fakto teigė patvirtinti ar paneigti negalinti, nes su nužudytos mergaitės tėvais apie tai nekalbėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai

purvia sklaidos sadizmas pastoviai liest neigiamas temas ir jaust nuo to malonuma matomai pasikraunant neveltui tokius klonvasalus setons ir pasirenka von nekiavuksje...===

Saka

Dar nepakabino?

Jes

Teisingai, tokius tik utilizuoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS