Belgijoje per parą mirė rekordinis koronavirusu užsikrėtusių pacientų skaičius – 283 | Diena.lt

BELGIJOJE PER PARĄ MIRĖ REKORDINIS KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTUSIŲ PACIENTŲ SKAIČIUS – 283

Pastarąją parą Belgijoje mirė rekordinis šiai šaliai koronavirusu užsikrėtusių pacientų skaičius – 283, o nuo epidemijos pradžios karalystėje koronaviruso aukomis jau tapo 2 523 žmonės.

Tai ketvirtadienį pranešė Belgijos sveikatos apsaugos ministerija.

Trečiadienį nuo koronaviruso sukelto susirgimo padarinių šalyje mirė 205 žmonės.

Pastarąją parą buvo užfiksuota 1 580 naujų užsikrėtimo atvejų (trečiadienį – 1 203). Pastarąją savaitę Belgijoje per dieną koronavirusu užsikrečia nuo 1 000 iki 1 600 žmonių. Iš viso nuo epidemijos pradžios šalyje nustatyti 24 983 užsikrėtimo atvejai. Šiuo metu hospitalizuota 5 590 žmonių, iš jų 1 285 gydomi intensyviosios terapijos skyriuose.

Belgijoje nuo kovo 14 d. galioja griežtas nacionalinis karantinas. Uždarytos visos mokyklos, kultūros ir visuomeninės įstaigos, studentai ir moksleiviai mokosi nuotoliniu būdu, uždrausti visi masiniai vieši ir privatūs renginiai nepriklausomai nuo jų dalyvių skaičiaus.

Visoms kompanijoms rekomenduota organizuoti darbą nuotoliniu būdu, valstybinių įstaigų darbo laikas sutrumpintas, be pakeitimų dirba tik avarinės tarnybos. Belgija taip pat uždarė savo sienas ir uždraudė visas keliones šalies teritorijoje – gyventojams leista judėti tik savo rajone, o transporte ir parduotuvėse nustatytos atstumo tarp žmonių normos.

Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė apie 1,5 milijono žmonių, beveik 90 tūkstančių infekuotųjų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS