Bulgarijoje susektas nelegalios inkstų transplantacijos tinklas | Diena.lt

BULGARIJOJE SUSEKTAS NELEGALIOS INKSTŲ TRANSPLANTACIJOS TINKLAS

Bulgarijos vyriausybė išardė organizuotą nusikalstamąją grupuotę, kuri, galimai ieškojo vargingai gyvenančių žmonių, kad šie parduotų transplantacijai tinkamus inkstus, penktadienį skelbė prokurorai.

Penktadienį trims vyrams ir vienai moteriai pateikti kaltinimai dėl nelegalios prekybos transplantacijai tinkančiais inkstais ir neteisėtu donorų suvedimu su pacientais, žurnalistams teigė specialiosios prokuratūros vadovas Dimitrijus Petrovas.

Transplantacijos operacijos buvo atliekamos vienoje ligoninėje kaimyninėje Turkijoje. Buvo klastojami dokumentai, kuriuose nurodoma, kad inkstų donoras ir gavėjas yra giminės, papildė D. Petrovas.

Prokurorai teigė, kad nuo 2019 metų vasario inkstus tokiu nelegaliu būdu gavo mažiausiai penki žmonės, dar du pacientai ir trys donorai laukia numatytų operacijų.

„Pacientai už gaunamą inkstą mokėjo 50 tūkst.–100 tūkst. eurų, – teigė prokurorė Siyka Mileva. – O donorai – dauguma jų darbo neturintys ir smarkiai įsiskolinę asmenys iš skurdžių bendruomenių – po operacijos gaudavo maždaug 5 tūkst.–7 tūkst. eurų.

Pasak Bulgarijos sveikatos apsaugos ministerijos, šalyje šiemet buvo atliktos tik 22 inkstų persodinimo operacijos, kiti 1 028 žmonės yra užsiregistravę laukiančiųjų sąraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Ša jūs, Lietuvoje nei pedofilų, nei nelegalių inkstų pirkėjų nėra. Pedofilas buvo tik Kedys, bet užspringo nendrės lapu...

??

O kiek dar nesusektu ?

stai

kur dingsta vaikai ir jauni zmones netmestina kad ir Lietuvoje gali buti tik niekas netyria.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS