Bundesvero lėktuvas gabens sužeistus ukrainiečius į Vokietiją | Diena.lt

BUNDESVERO LĖKTUVAS GABENS SUŽEISTUS UKRAINIEČIUS Į VOKIETIJĄ

Bundesveras organizuoja specialų reisą sužeistiems ukrainiečiams į Vokietiją nugabenti. Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra DPA.

Jos žiniomis, VFR karinių oro pajėgų lėktuvas „Airbus A310 MedEvac“ turi išskristi iš Kelno (Šiaurės Reino – Vestfalijos federalinė žemė) į Lenkijos pietryčiuose esantį Žešuvą, o iš ten atgabenti vaikus ir suaugusiuosius į Vokietiją gydyti. Tai bus pirmas toks reisas nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios, nors anksčiau sužeisti Ukrainos kariai jau buvo gydomi Vokietijoje.

Šiuo metu Vokietijoje oficialiai užregistruoti daugiau kaip 300 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos.

Naujoji Zelandija skiria Ukrainai lėšų ir siunčia į Europą transporto lėktuvą

Naujoji Zelandija nusiųs į Europą transporto lėktuvą C-130 „Hercules“ ir 50 kariškių, kurie padės gabenti ir skirstyti karinę pagalbą Ukrainai, taip pat skirs 8 mln. eurų, už kuriuos Kijevui bus suteikta pagalba įvairiose srityse.

Tai pirmadienį pranešė šalies ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.

„Mūsų C-130 prisijungs prie kitų karinių lėktuvų iš šalių-partnerių, kurie skraidys po Europą, gabendami tokią reikalingą įrangą ir medžiagas į svarbiausius skirstymo centrus“, – sakė premjerė televizijos kanalui „1 News“. Ji pridūrė, jog dar aštuoni logistikos specialistai bus nusiųsti į Vokietiją, kad padėtų pervežti įrangą ir žmones prie Ukrainos sienos.

Be to, pasak ministrės pirmininkės, šalies vyriausybė nusprendė skirti 13 mln. Naujosios Zelandijos dolerių (apie 8 mln. eurų) kaip pagalbą Ukrainai. Iš šios sumos 7,5 mln. Naujosios Zelandijos dolerių (4,69 mln. eurų) bus skirti ginkluotei ir šaudmenims Didžiojoje Britanijoje pirkti.

Iki šiol Naujoji Zelandija jau suteikė Ukrainai maždaug 18,85 mln. eurų vertės pagalbą.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Ambasadorius: Australija suteiks Ukrainai papildomą karinę pagalbą

Australija suteiks Ukrainai papildomą 20 mln. dolerių vertės karinę pagalbą, kurią sudarys ir prieštankiniai ginklai bei jų užtaisai. Tai pirmadienį pranešė UNIAN, remdamasi Ukrainos ambasadoriumi Australijoje Vasilijumi Mirošničenka.

Diplomatas pažymėjo, kad Australija taip pat perduoda Ukrainai 20 šarvuotųjų mašinų „Bushmaster“, kurių kaina – 38 mln. dolerių. „Pirmosios mašinos jau skrenda į Ukrainą, o kitos bus pristatytos netrukus“, – sakė ambasadorius.

Kovo 31 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vaizdo ryšiu kreipėsi į Australijos federalinio parlamento deputatus. Savo kalboje jis paragino teikti Ukrainai pagalbą ir griežtinti sankcijas Rusijai.

Gairės: karas Ukrainoje, Bundesvero lėktuvas, sužeisti ukrainiečiai, gabenimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS