Ekspertai: ginklai, kuriais giriasi V. Putinas, iš tikrųjų yra pasenę ir neefektyvūs | Diena.lt

EKSPERTAI: GINKLAI, KURIAIS GIRIASI V. PUTINAS, IŠ TIKRŲJŲ YRA PASENĘ IR NEEFEKTYVŪS

Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas giriasi itin moderniais Rusijos ginklais, kurie iš tikrųjų yra pasenę ir neefektyvūs.

Kaip praneša Strateginių komunikacijų ir informacijos saugumo centras, kuriuo remiasi UNIAN, tikrąsias Rusijos ginkluotės galimybes atskleidė karas Ukrainoje.

„Palyginti su vakarietiškais analogais rusiška ginkluotė yra atsilikusi. Iš principo naujų ginklų Rusijos karinis pramoninis kompleksas nesukuria, ten iki šiol naudojamasi tuo, kas buvo pasiekta Sovietų Sąjungoje“, – sakoma pranešime.

Pasak Centro ekspertų, ginkluotės gamyba Rusijoje priklauso nuo vakarietiškos elektronikos ir įmonių Ukrainoje, bet prie jų rusai neturi prieigos.

Ten iki šiol naudojamasi tuo, kas buvo pasiekta Sovietų Sąjungoje.

Pranešime teigiama, kad rusiška technika, kurią paima Ukrainos kariškiai, turi gamybinio broko, todėl ir patiems okupantams ją eksploatuojant kyla pavojus.

„Rusijos karinis pramoninis kompleksas, kaip ir kitos Rusijos ekonomikos šakos, žlunga – įmonės stovi, darbuotojai lieka be darbo. O gaisrai ir sprogimai Rusijos karinio pramoninio komplekso gamyklose rodo, kad valdininkai nori nuslėpti tikrąją šakos būklę“, – konstatuojama pranešime.

UNIAN primena, jog forume „Armija 2022“ V. Putinas pareiškė, kad Rusijos ginkluotė yra geriausia pasaulyje ir kad Maskva pasirengusi dalytis ja su daugybe savo sąjungininkų ir partnerių. Pasak ekspertų, iš tikrųjų Rusija neturi nei geriausios ginkluotės, nei daugybės partnerių.

Gairės: Rusijos technika, ginklai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS