Incidentas Taline: vandalai išniekino žydų kapines | Diena.lt

INCIDENTAS TALINE: VANDALAI IŠNIEKINO ŽYDŲ KAPINES

Rahumiajės žydų kapinės Taline buvo išniekintos pirmą kartą per jų 110 metų istoriją. Tai antradienį pranešė portalas ERR, remdamasis Estijos žydų bendruomene.

Gautomis žiniomis, naktį į birželio 23-iąją kapinėse buvo rasti penki nuversti antkapiai. Vėliau tą pačią dieną ant akmenų prie Lilės visuomeninio transporto stotelės buvo pastebėta dažais nutepliota didelė svastika. Informacija buvo perduota policijai, kuri pradėjo tyrimą.

„Tokie vandalizmo aktai primena tuos tragiškus istorinius įvykius, kurie, kaip mes tikimės, niekada nepasikartos, – sakoma bendruomenės pareiškime. – Nei pas mus Estijoje, nei jokioje kitoje šalyje“.

Estijos žydų bendruomenės pirmininkė Alla Jakobson atkreipė dėmesį į tai, kad šiais metais Talino žydų kapinėms sukanka 110 metų, ir šis vandalizmo atvejis yra pirmas jų istorijoje – kapinės nebuvo išniekintos netgi nacistinės okupacijos laikotarpiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

O kada jie pačių žydų imsis?.. :/

Anonimas

zinoma ,kad skaudu ,matyti sudauzytus artimuju antkapius; as ne zydas ,bet radus sgriauta antkapi mes taip pat sielojames,,[taciau nekaltinam kitatauciu]ir tva rkome savo jegomis

...

"Vox populi..." - kada tie žydai ims į save žiūrėt, save vertinti ims, kiek gi galima jiems viską TIK sau ?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS