JK policija tramdė protestuotojus prieš naują naftos gavybos projektą | Diena.lt

JK POLICIJA TRAMDĖ PROTESTUOTOJUS PRIEŠ NAUJĄ NAFTOS GAVYBOS PROJEKTĄ

Pirmadienį britų policija suėmė septynis aktyvistus, kai aplinkos apsaugos organizacija „Greenpeace“ Dauningo gatvėje Londone surengė sėdimą protesto akciją prieš numatomą naujo didžiulio naftos telkinio prie Škotijos krantų eksploatavimą.

 

 

Sostinės policija pranešė, kad suėmė septynis asmenis, įtariamus greitkelio blokavimu, o prieš tai jai prireikė kelių valandų, kad išvesdintų aktyvistus, kurie buvo prisirakinę prie naftos statinių Londono centre, netoli premjero rezidencijos.

Aplinkosaugininkai ragina vyriausybę neleisti eksploatuoti „Cambo“ naftos telkinio prie Šetlando salų. Šį projektą, kaip pranešama, remia ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

Protestuotojai surengė sėdimąjį protestą prie plakato su užrašu „Borisai, sustabdykite „Cambo“ ir pastatė 3,60 metrų aukščio B. Johnsono statulą, apipiltą nafta, o prie jos kojų pritvirtino lentelę su užrašu „Cambo naftos telkinys: Johnsono klimato nesėkmės monumentas“.

B. Johnsonas protesto akcijos nematė, nes šiuo metu su šeima atostogauja pietų Ispanijoje, Kosta del Solio pakrantėje.

„Greenpeace“ skelbia, kad pirmajame etape iš „Cambo“ išgaunama nafta „išmestų teršalų, prilygstančių 18-ai metus veikiančių anglių jėgainių“, ir dėl to JK atsidurtų „politinėje izoliacijoje“.

Jungtinė Karalystė įsipareigojo iki 2050 metų visiškai atsisakyti anglies dioksido išmetimo, o kitą mėnesį Glazge rengia COP26 klimato kaitos aukščiausiojo lygio susitikimą.

„B. Johnsonas turi sustabdyti „Cambo“ ir vietoj to teikti pirmenybę teisingam perėjimui prie atsinaujinančiosios energijos, kad apsaugotų vartotojus, darbuotojus ir klimatą nuo būsimų sukrėtimų“, – sakė „Greenpeace“ kampanijos dalyvis Filipas Evansas.

„Cambo“ naftos telkinyje yra daugiau kaip 800 mln. barelių naftos, iš jų 170 mln.  planuojama išgauti per pirmąjį eksploatacijos etapą (barelis – tūrio matas, lygus 159 litrams).

GALERIJA

  • JK policija tramdė protestuotojus prieš naują naftos gavybos projektą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS