Lenkija skelbia: Baltarusija pakeitė hibridinės atakos taktiką | Diena.lt

LENKIJA SKELBIA: BALTARUSIJA PAKEITĖ HIBRIDINĖS ATAKOS TAKTIKĄ

Lenkijos gynybos ministerija šeštadienį paskelbė, kad Baltarusija pakeitė hibridinės atakos taktiką ir dabar mažesnes migrantų grupes nukreipia daugelyje vietų prie ES išorės sienų, informuoja AFP.

Lenkijos pasieniečiai pranešė apie naujus migrantų bandymus neteisėtai patekti į šalį. Keliose grupėse buvo dešimtys migrantų, tačiau taip pat buvo ir viena didelė 200 migrantų grupė, o jie buvo apsiginklavę akmenimis ir ašarinėmis dujomis.

„Turime būti pasirengę tam, kad ši problema tęsis mėnesius. Net neabejoju, kad taip ir bus“, – Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas sakė radijo stočiai RMF FM.

„Dabar migrantai ir Baltarusijos pajėgos naudoja šiek tiek kitokį metodą. Mažesnės žmonių grupės bando pereiti sieną daugelyje vietų“, – pridūrė jis.

Ministro teigimu, nėra jokių abejonių, kad šioms atakoms vadovauja Baltarusijos tarnybos.

Dabar migrantai ir Baltarusijos pajėgos naudoja šiek tiek kitokį metodą. Mažesnės žmonių grupės bando pereiti sieną daugelyje vietų.

Penktadienį autokratinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka BBC radijui pripažino, kad jo pajėgos galėjo padėti migrantams patekti į ES, tačiau neigė organizavęs nelegalią migraciją.

„Mes slavai. Mes turime širdis. Mūsų kariai žino, kad migrantai keliauja į Vokietiją. Galbūt kas nors jiems padėjo. Tačiau aš jų čia nekviečiau“, – sakė A. Lukašenka.

Migrantai buvo agresyvūs

Lenkijos pasieniečiai šeštadienį paskelbė sėkmingai atlaikę kelių didelių migrantų grupių bandymus neteisėtai patekti į šalį iš Baltarusijos, informuoja naujienų agentūra dpa.

Migrantai per sieną veržtis bandė penktadienio vakarą netoli Dubiče Cerkevnės miesto.

Užsieniečiai buvo agresyvūs. Jie svaidė akmenis, leido fejerverkus ir naudojo ašarines dujas.

„Užsieniečiai buvo agresyvūs. Jie svaidė akmenis, leido fejerverkus ir naudojo ašarines dujas“, – sakoma Lenkijos pareiškime.

Per parą Lenkija užfiksavo 195 bandymus neteisėtai kirsti šalies sieną.

Be to, pareigūnai taip pat pranešė apie žmonių kontrabandininkų sulaikymo atvejus. Tarp sulaikytųjų buvo keturi lenkai, du ukrainiečiai, du Vokietijos piliečiai, azerbaidžanietis ir gruzinas. Jie bandė padėti 34 migrantams kirsti sieną.

Viena didelė migrantų grupė buvo įsikūrusi stovykloje Baltarusijos pusėje, prie Kuznicos-Bruzgų pasienio praleidimo punkto ir taip pat ilgai mėgino veržtis į Lenkiją. Šiuos migrantus Baltarusijos pajėgos perkėlė į netoliese esantį logistikos centrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kojnė smirda

Čia humanitarai kaip ir ukrainoi buvo? Rusišku marozo marazmu negali tikėt, baltijos šalys matė, lenkai matė... Nėra ten jokių draugiškumų

Morganai ir kitiems dolbajobams

Prie musu sienu už žmoniu gabenima i ES yra sulaikyti Voketijos Lenkijos Ukrainos Lietuvos Rusijos piliečiai. Kitu "Apgautuju" maždaug kelesdešimt tukstančiu yra nuskendusiu viduržemio juroje ir +/-tiek pat Lamanše. Ka darom su hibridine Turkinos ataka? Susimokam kaip visada ar pradesime bendrai saugoti ES sienas.

Morgana

Turėtų būti tarptautinis teismas tam Baltarusijos ligoniui. Didžioji dalis apgautų žmonių atvyko. Bet nemažai ir banditų kurie vykdo provokacijas. Kenčia Baltarusijos žmonės , šitiek kalėjimuose baisu, negi tas Baltarusijos ligonis nepasirinks, kaip tokius žemė nešioja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS