Lenkijos prezidentūra: ES reakcija į įvykius Baltarusijoje nuvilia | Diena.lt

LENKIJOS PREZIDENTŪRA: ES REAKCIJA Į ĮVYKIUS BALTARUSIJOJE NUVILIA

Europos Sąjungos reakcija į įvykius Baltarusijoje nuvilia. Tai penktadienį interviu Lenkijos radijo laidai „Dienos signalai“ pareiškė šalies prezidento kanceliarijos vadovas Krzysztofas Szczerskis.

„ES reakcija kelia nusivylimą“, - sakė jis. Anot K. Szczerskio, „Lenkija tikisi tarptautinės paramos Baltarusijos visuomenei, siekiančiai demokratijos“.

„Mes tik norime paremti tai, ką sprendžia patys baltarusiai, - patikslino K. Szczerskis. – Omenyje turime smurto nutraukimą ir politinio proceso pradžią, o ne konfrontaciją“. „Ne mes spręsime, kokia turi būti Baltarusija, kaip turi vykti procesai“, - pabrėžė jis.

Anot kanceliarijos vadovo, labai svarbu, kad šiuo ir kitais klausimais Lenkija veikia ne viena, o kartu su Lietuva ir kitomis Baltijos šalimis.

„Nuo pat pradžių Lenkijos ir Lietuvos prezidentai veikė ranka rankon. To nebuvo anksčiau, nes daugelį metų, ypač ministro (Radoslavo) Sikorskio laikais, Lenkijos ir Lietuvos santykiai buvo katastrofiški“, - konstatavo K. Szczerskis.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai. Oficialiais duomenimis, dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka surinko 80,08 proc. balsų, opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,09 proc.

Paskelbus balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyta apie 6 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas Lietuvis-Petrui

Piotrai Putinovičiau, prisistatykite tikruoju vardu , ir nurodykite tikrąjį adresą kur Šiaurės Korėjoje.

Petras

Ne baltarusiai nori pakeitimų savo salyje o Amerika. Reigenas sakė, Ameriką valdys pasaulį. Nereikia nei vienai šaliai tokių valdytoju,supuvo kapitalizmas.Kokia ta Amerika ir kokie žmonės ją kūrė ir statė Kolumbo laikais ir dabar.Visi nusikaltėliai ir ne bet kokie o žiauriausi, randa prieglobstį joje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS