Lugane su peiliu dvi moteris užpuolusi šveicarė jau buvo žinoma policijai | Diena.lt

LUGANE SU PEILIU DVI MOTERIS UŽPUOLUSI ŠVEICARĖ JAU BUVO ŽINOMA POLICIJAI

Antradienį Tičino kantono Lugano miesto parduotuvėje su peiliu dvi moteris užpuolusi šveicarė jau buvo žinoma policijai, kadangi 2017 metais ji figūravo terorizmo byloje.

Tai trečiadienį tviteryje pranešė Šveicarijos federalinė policijos valdyba.

„Užpuolimas su šaltuoju ginklu Tičine: jį įvykdžiusioji buvo žinoma federalinės policijos tarnyboms. Ji figūravo 2017 metų policijos tyrime dėl džihadistinio terorizmo“, - sakoma pranešime.

Antradienį Šveicarijos prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą pagal įtarimą įvykdžius teroro aktą 28 metų šveicarei, gyvenančiai Tičine. Ji Lugano parduotuvėje su peiliu užpuolė dvi moteris: vieną sugriebė už kaklo, o kitai dūrė peiliu į kaklą. Abi nukentėjusiosios patyrė traumas, viena iš jų sužeista sunkiai, bet dabar jos gyvybei pavojus negresia. Kaip informavo policija, „tai buvo pasikėsinimas dėl galimai teroristinių motyvų“. Užpuolikė sulaikyta.

Portalo „20 Minutes“ duomenimis, incidentas įvyko antradienį apie 14 val. vietos laiku vienoje iš didelių Lugano parduotuvių. Pasak kai kurių šaltinių, atakos metu peiliu ginkluota moteris šaukė „Allahu Akbar“, nors ši informacija oficialiai kol kas nepatvirtinta.

Federalinės policijos valdybos direktorė Nicoletta della Valle žurnalistams pareiškė įtarianti, kad išpuolį surengusi moteris turėjo „teroristinių motyvų“. Pasak pareigūnės, šis įvykis jos nenustebino, kadangi panašių incidentų būna visame pasaulyje.

Tičino kantono vyriausybės vadovas Normanas Gobbis per spaudos konferenciją Belinconos mieste pareiškė, kad „padėtis nepaprastai rimta“. Savo ruožtu kantono policijos vadovas Matteo Cocchis žurnalistams patvirtino, kad užpuolikė buvo žinoma teisėsaugos institucijoms. Federalinė valdžia ir kantono policija atlieka tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALGIS

Daugiau teisų boboms

Robis

Milteliais nušveistas caras...... šveicaras,saugokitės šveicarų.

nordland

liberastijos grimasos ..... sita "sveicare" jau figuravo terorizmo byloje, bet kazkodel niekas nei pirsto nepajudino iki tol, kol nepradejo juos skersti kaip avis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS