N. Humeniuk: Rusijos kariuomenė Chersono srityje numetė valdomų aviacinių bombų | Diena.lt

N. HUMENIUK: RUSIJOS KARIUOMENĖ CHERSONO SRITYJE NUMETĖ VALDOMŲ AVIACINIŲ BOMBŲ

Naktį į šeštadienį Chersono srityje Rusijos lėktuvai numetė 16 valdomų aviacinių bombų.

Tai per televizijos maratoną pareiškė Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Priešas ir toliau didžiausią įtampą kelia iš oro. Vėl naudojama taktinė aviacija. Dniepro dešiniojo kranto bombardavimas nesiliauja. Gyventojai kenčia nuo valdomų aviacinių bombų, naktį priešas panaudojo dar 16 jų. Iš viso per parą jau suskaičiavome 27 valdomas aviacines bombas, numestas ant Chersono srities gyvenviečių“, – sakė N. Humeniuk.

Anot jos, priešas tęsia spaudimą iš oro, nes neturi esminio pranašumo antžeminiuose mūšiuose ir tokiu būdu bando stabdyti Ukrainos gynybos pajėgas. „Tai teroro priemonės, kurių priešas griebiasi palei visą fronto liniją“, – pabrėžė pareigūnė.

Anot jos, Rusijos kariuomenė taip pat teberengia atakas, naudodama bepiločius orlaivius.

„Vakarykštis atvejis, kai Mychailivkoje dronas įskriejo pro privataus namo langą ir sužalojo pagyvenusią porą, yra sukrečiantis ir nusipelno viso pasaulio pasmerkimo“, – pabrėžė N. Humeniuk.

Ji pažymėjo, kad rusai ir toliau naudoja skeveldrinius šaudmenis, kuriuos numeta iš kitos konfigūracijos dronų, taikydamiesi į žmonių grupes gyvenvietėse.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, praėjusią parą, spalio 27-ąją, Rusijos kariuomenė 90 kartų apšaudė Chersono sritį, vienuolika žmonių buvo sužeisti.

Gairės: karas Ukrainoje, Chersono sritis, numetė 16 valdomų aviacinių bombų, Natalija Humeniuk
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS