Naujo koronaviruso aukų Kinijoje daugėja, užfiksuota beveik 2 tūkst. ligos atvejų | Diena.lt

NAUJO KORONAVIRUSO AUKŲ KINIJOJE DAUGĖJA, UŽFIKSUOTA BEVEIK 2 TŪKST. LIGOS ATVEJŲ

Naujo koronaviruso aukų Kinijoje padaugėjo iki 56, užfiksuoti 1 975 užsikrėtimo atvejai, sekmadienį pranešė vietos valdžia.

Kaip pranešama, per pastarąją parą nuo viruso mirė dar 15 žmonių, o užsikrėtusiųjų skaičius išaugo beveik 700.

Vyriausybė taip pat informavo, kad penki užsikrėtimo šia liga atvejai patvirtinti Honkonge, du – Makao, trys – Taivane. Po kelis užsikrėtimo atvejus užfiksuota Tailande, Japonijoje, Pietų Korėjoje, JAV, Vietname, Singapūre, Malaizijoje, Nepale, Prancūzijoje ir Australijoje. Kanada taip pat skelbia aptikusi vieną susirgimo atvejį.

Kinijos lyderis sakė, kad greitėjantis naujo viruso plitimas yra sunki situacija. Vidurio Kinijos miestai, atsidūrę viruso epicentre, ėmėsi įvairių priemonių, siekdami suvaldyti ligos plitimą.

Kinų prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas), šeštadienį susitikęs su Komunistų partijos lyderiais Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių proga, pabrėžė, kad vyriausybė turi skubiai išplėsti savo pastangas kontroliuojant protrūkio plitimą.

Kinijoje prasidėjęs naujo viruso protrūkis aptemdė Azijoje naktį iš penktadienio į šeštadienį sutiktus Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių.

Naujųjų Žiurkės metų sutiktuvių iškilmės šeštadienį buvo atšauktos didžiojoje žemyninės Kinijos dalyje ir apribotos Honkonge, kur gyventojai pastaraisiais mėnesiais taip pat buvo veikiami didelių protestų prieš vyriausybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

smulkme

koks milijardas,byt norma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS