Nuo koronaviruso mirė Čilės konsulas Argentinoje | Diena.lt

NUO KORONAVIRUSO MIRĖ ČILĖS KONSULAS ARGENTINOJE

Pastarąją parą Argentinoje nuo koronaviruso mirė mažiausiai trys žmonės, tarp jų – Čilės konsulas Rosarijo mieste Fernandas Labra. Tai pranešė televizijos kanalas „Todo Noticias“.

Čilės URM vadovas Teodoras Ribera patvirtino konsulo mirtį. „Mes su giliu liūdesiu pranešame apie mūsų generalinio konsulo Rosarijuje F. Labros mirtį. Tai buvo nepriekaištingas diplomatas, išdirbęs užsienio politikos žinyboje 38 metus“, - parašė ministras tviteryje.

Santa Fė provincijos, kurioje yra Rosarijas, valdžios duomenimis, konsulas grįžo į Argentiną kovo 17 d. Po trijų dienų jam pasireiškė pirmieji simptomai, bet į medikus jis kreipėsi tik kovo 25 d.

Pirmasis Argentinoje užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo patvirtintas kovo 3 d. Iki šiol šalyje nustatyti 1 133 susirgimo atvejai, 31 žmogus mirė.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 160 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė per 850 tūkstančių žmonių, daugiau kaip 42 tūkstančiai infekuotųjų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS