Nušauta jauniausia Ekvadoro miesto merė | Diena.lt

NUŠAUTA JAUNIAUSIA EKVADORO MIESTO MERĖ

Sekmadienį Ekvadoro policija pranešė, kad nušauta 27 metų San Visentės miesto, kuris kenčia dėl gaujų smurto, merė.

Brigitte García pernai, būdama 26 metų, tapo jauniausia Pietų Amerikos šalies mere.

Be kitų dalykų, ji rūpinosi geresniu geriamojo vandens tiekimu maždaug 17 tūkst.  San Visentės miesto, esančio už 100 km į rytus nuo Gvajakilio, gyventojų.

Pasak policijos, G. García ir jos atstovo spaudai Jairo Looro kūnai buvo rasti šeštadienio vakarą automobilyje Ramiojo vandenyno paplūdimyje netoli San Visentės.

„Esu sugniuždytas“, – socialiniame tinkle „X“ rašė buvęs Ekvadoro prezidentas Rafaelis Correa, kuris, kaip ir B. García, priklauso kairiųjų partijai „Pilietinės revoliucijos judėjimas“.

Šios partijos kandidatė į prezidentus Luisa González, dalyvavusi rinkimuose praėjusiais metais ir pralaimėjusi antrajame ture, rašė: „Ekvadore niekas nėra saugus“.

Praėjusiais metais Ekvadore buvo nužudyti keli politikai.

Likus 11 dienų iki pirmojo prezidento rinkimų turo rugpjūčio mėnesį kandidatas Fernando Villavicencio, žadėjęs kovoti su korupcija, buvo nušautas po rinkimų kampanijos renginio Kite. Vyriausybė dėl jo mirties apkaltino organizuotas nusikaltėlių gaujas.

Ekvadore niekas nėra saugus.

Ekvadoras yra kokaino tranzito šalis, o keli nusikalstami sindikatai kovoja dėl kontrabandos kelių kontrolės.

Saugumo padėtis Ekvadore pastaruoju metu smarkiai pablogėjo. Praėjusiais metais 100 tūkst. gyventojų teko apie 46,5 žmogžudystės ir tai buvo didžiausias nužudymų skaičius šalies istorijoje ir vienas didžiausių Lotynų Amerikoje.

Sausio mėnesį prezidento Danielio Noboa vyriausybė paskelbė nepaprastąją padėtį, kuri vis dar galioja, po to, kai Ekvadoro kalėjimuose – kai kuriuos jų kontroliuoja gaujos – nuolat vyko kruvinos muštynės ir pabėgo vienos gaujos vadeiva.

D. Noboa taip pat išleido dekretą, kuriuo 22 nusikalstamas grupuotes paskelbė teroristinėmis organizacijomis ir kariniais taikiniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

S. Poska

Gyvenu Ekvadore 10 metų. Tai saugiausia šalis Lotynų Amerikoje. Gaila, kad rašantys apie kitas šalis neturi nė mažiausio supratimo apie ką rašo, kaip pvz. po prezidento Correa dabar jau trečias prezidentas. Provincija, kurioje nušovė merę, yra labai skurdi, prie sienos su Colombia, labai nukentėjo nuo didelio žemės drebėjimo 2016, po to buvo daugybė potvynių, todėl galima suprasti, kad žmonės bando išgyventi visaip.

chutin puilo

Kas ten, kremlius juos šefuoja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS