Nustatė beveik 6 tūkst. Ukrainoje žuvusių Rusijos kariškių vardus: kas pateko į sąrašą? | Diena.lt

NUSTATĖ BEVEIK 6 TŪKST. UKRAINOJE ŽUVUSIŲ RUSIJOS KARIŠKIŲ VARDUS: KAS PATEKO Į SĄRAŠĄ?

Remiantis atvirais šaltiniais, BBC laidų rusų kalba tarnybai pavyko nustatyti daugiau kaip 5 700 Ukrainoje žuvusių Rusijos kariškių vardus, praneša UNIAN.

Iki rugpjūčio 19 d. BBC laidų rusų kalba tarnyba kartu su leidiniu „Mediazona“ ir savanorių komanda patvirtino informaciją apie 5 701 žuvusįjį. Tarnyba pažymi, kad surinkti duomenys neatspindi tikrojo Rusijos nuostolių Ukrainoje masto.

Pasak publikacijos autorių, žurnalistai kiekvieną savaitę įvairiose Rusijos gyvenvietėse aptinka naujų Rusijos kariškių kapų, apie kuriuos vietos valdžia nepraneša. Manoma, kad jų sudarytame sąraše žuvusiųjų vardų yra 40-60 proc. mažiau negu iš tikrųjų palaidota Rusijoje. 

Tarp žuvusiųjų, įtrauktų į šį sąrašą, – 966 karininkai (17 proc.). Nukauti keturi Rusijos generolai ir 34 pulkininkai. Paskutinis pranešimas apie generolo žūtį pasirodė birželio mėnesį.

Tarp Rusijos regionų pagal patvirtintus nuostolius tebepirmauja Dagestanas (270 žmonių), Buriatija (245) ir Krasnodaro kraštas (206). Palyginimui – yra žinoma tik apie 14 žuvusiųjų iš Maskvos, nors Rusijos sostinei tenka beveik 9 proc. šalies gyventojų.

Pagal absoliučių nuostolių skaičių pirmauja pėstininkai ir desantininkai. Sparčiausiai didėjančią nuostolių kategoriją sudaro tie, kuriuos Rusijos valdžia vadina savanoriais. Taip pat žinoma, kad žuvo 66 karo lakūnai – specialistai, laikomi kariuomenės elitu, rašo BBC laidų rusų kalba tarnyba.

Rusijos gynybos ministerija apie žuvusiųjų skaičių paskutinį kartą pranešė kovo 25 d. Tada buvo teigiama, kad Ukrainoje žuvo 1 351 Rusijos kariškis.

Gairės: karas Ukrainoje, nukauti kariai, Ukraina, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS