PAR pareigūnai Johanesburgo oro uoste konfiskavo 73,5 kilogramo aukso | Diena.lt

PAR PAREIGŪNAI JOHANESBURGO ORO UOSTE KONFISKAVO 73,5 KILOGRAMO AUKSO

PAR pareigūnai Johanesburgo tarptautiniame oro uoste aptiko trijų keleivių rankiniame bagaže 73,5 kilogramo aukso luitų, kurių vertė – 61 mln. randų (3,39 mln. eurų). Tai pirmadienį pranešė šalies laikraštis „The South African“.

„Įtariamieji sulaikyti, artimiausiomis dienomis jie stos prieš teismą“, – sakė žurnalistams policijos pulkininkė Athlenda Mathe. Anot jos, kontrabandininkai keliavo sudėtingu maršrutu: jie atvyko į PAR iš Madagaskaro ir turėjo skristi į Dubajų, dar nusileisdami Adis Abeboje.

PAR teisėsaugos institucijos aiškinasi aukso luitų kilmę. Policijos laboratorijoje atliekama tauriojo metalo analizė, kad būtų galima sužinoti, kur jis buvo išgautas ir apdirbtas. Į tyrimą įsijungė Interpolas, kurį sudomino sulaikytųjų tapatybė ir galimi jų tarptautiniai ryšiai.

Kontrabandininkai su didelėmis aukso partijomis Afrikoje sulaikomi gana dažnai. Pavyzdžiui, Malio muitininkai gruodžio 22 d. pranešė aptikę sieną su Gvinėja ketinusiame kirsti automobilyje paslėptus 88 aukso luitus, sveriančius 143 kilogramus ir kainuojančius apie 6,91 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS