Pasaulyje nuo koronaviruso jau mirė daugiau kaip 600 žurnalistų | Diena.lt

PASAULYJE NUO KORONAVIRUSO JAU MIRĖ DAUGIAU KAIP 600 ŽURNALISTŲ

Per pastaruosius 10 mėnesių nuo koronaviruso mirė daugiau kaip 600 žurnalistų iš 59 pasaulio šalių. Tai antradienį Ženevoje pranešė Šveicarijos nevyriausybinė organizacija „Press Emblem Campaign“ (PEC).

„Iš 602 žurnalistų, tapusių COVID-19 aukomis nuo kovo pradžios, daugiau kaip pusė – 303 – mirė Lotynų Amerikoje“, - pažymi PEC. Po jos eina Azija (145), Europa (94), Šiaurės Amerika (32) ir Afrika (28).

„Dėl savo profesijos žurnalistai, vykstantys nušviesti įvykių, ypač neapsaugoti nuo viruso. Kai kurie iš jų, pavyzdžiui, laisvai samdomi žurnalistai ir fotografai, tiesiog negali dirbti iš namų“, - pareiškė organizacijos generalinis sekretorius Blaise`as Lempenas.

PEC duomenimis, didžiausias mirštamumas užfiksuotas Peru: nuo kovo ten mirė 93 žiniasklaidos darbuotojai. Antroje vietoje – Brazilija (55). Indijoje užregistruotos 53 mirtys, Meksikoje – 45, Ekvadore – 42, Bangladeše – 41, Italijoje – 37, Jungtinėse Valstijose – 31, Pakistane – 22, Turkijoje – 17, Didžiojoje Britanijoje – 13, Panamoje – 11, Bolivijoje – 9. Į organizacijos sudarytą sąrašą taip pat įtraukti Afganistanas (8), Dominikos Respublika (8), Nigerija (8), Rusija (8) ir kai kurios kitos šalys.

Kaip pabrėžia PEC, „tikrasis aukų skaičius neabejotinai yra didesnis“, kadangi kai kurios šalys atskirai nepateikia žurnalistų mirštamumo statistikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

per daug jų yra ir kiša NOSĮ

PATYS n e s u v o k d a m i pasekmių,--norėčiau , kad p r a r e t ė t ų NEPROFSIONALIŲ ir kyšininkų skaičius

Abrislovas

Ačiū Dievui lai daugiau jų atsigula..

Kovidėdų Skiepelis

Matyt jie per mažai apie kovidą reportažų darė, reikėjo daryti kaip Kauno diena- kas valandą po "kažką apie kovidą". Gal būtų susidariusi žurnalisitnė imuniteto sistema

SUSIJUSIOS NAUJIENOS