Policija protestuotojus Honkonge vėl vaikė ašarinėmis dujomis | Diena.lt

POLICIJA PROTESTUOTOJUS HONKONGE VĖL VAIKĖ AŠARINĖMIS DUJOMIS

Honkongo valdžia trečiadienį pasmerkė besitęsiančius protestus, o naktį prieš protestuotojus buvo panaudotos ašarinės dujos, vandens patranka ir kitos priemonės, praneša dpa.

Prekybos ir turizmo rajonuose Cim Ša Cui ir Monkoke protestuotojai rinkosi į prekybos centrus, kur skandavo šūkius, dainavo prie demonstracijų pritaikytas Kalėdinių dainų interpretacijas ir trikdė Pekinui ištikimų bendrovių darbą. Netrukus žmonės pasklido į gatves, kur patruliavo riaušių policija ir neuniformuoti pareigūnai.

Antradienio vakarą, apie 21 val. 45 min. vietos laiku, protestuotojai blokavo „Salisbury“ gatvę prie istorinio „Peninsula“ viešbučio, policija panaudojo ašarines dujas, o jai į pagalbą pasitelkta vandens patranka ir du šarvuoti automobiliai.

Tai buvo pirmasis kartas gruodį, kai policija vėl panaudojo ašarines dujas, kad išvaikytų demonstrantus. Lapkritį Honkongo rajonų tarybų rinkimuose triuškinamą pergalę šventė demokratiją palaikantys kandidatai ir nuo tada iki antradienio tęsėsi santykinai ramus laikotarpis.

Valdžios atstovas spaudai skundėsi, kad protestuotojai apgadino šviesoforus, blokavo kelius, degino laužus ir puolė policininkus. Pasak jo, valdžia „griežtai pasmerkė riaušininkų veiksmus“, dėl kurių sutriko transporto veikla.

„Toks elgesys griauna viešąją tvarką, kenkia šventiškai nuotaikai ir trukdo žmonėms džiaugtis šventiniu laikotarpiu, kas yra pasibjaurėtina“, – sakė jis.

GALERIJA

  • Policija protestuotojus Honkonge vėl vaikė ašarinėmis dujomis
  • Policija protestuotojus Honkonge vėl vaikė ašarinėmis dujomis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS