Prancūzija: aštuoni paaugliai mušė moksleivį dėl kitokios odos spalvos | Diena.lt

PRANCŪZIJA: AŠTUONI PAAUGLIAI MUŠĖ MOKSLEIVĮ DĖL KITOKIOS ODOS SPALVOS

Prancūzijos policija pradėjo tirti rasistinį išpuolį, kai socialiniuose tinkluose pasirodė šio incidento vaizdo įrašas. Tai pirmadienį pranešė laikraštis „The Daily Mail“.

Vaizdo įraše matyti, kaip aštuoni tamsiaodžiai paaugliai spardo gulintį ant žemės baltąjį moksleivį. Leidinio žiniomis, incidentas įvyko Prancūzijos pietuose esančiame Etampo mieste, prie Jeano Etienne`o Guettard`o mokyklos.

Policijos atstovas pareiškė, kad šį įvykį galima klasifikuoti kaip „Happy Slapping“ („Džiaugsmingas mušimas“) – fenomeną, kai nusikaltėliai užpuola atsitiktinius praeivius, o bendrininkai tai filmuoja, o paskui platina socialiniuose tinkluose.

2017 metų liepą Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas buvo apkaltintas rasizmu dėl frazės apie didelį gimstamumą kai kuriose Afrikos šalyse. Didžiojo dvidešimtuko lyderių susitikime Hamburge jis pareiškė, jog Juodojo žemyno vystymui galima išleisti milijardus eurų, bet „kol yra šalių, kur moterys turi po septynis aštuonis vaikus, teigiamų poslinkių nepavyks pasiekti“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ELENA

Kuomet žmonės gyveno kur gimė ir augo savoj šalį ir nelakstė po visą europą nebuvo jokių rasistinių nusižengimų o dabar laksto po visas šalis atvažiuoja atima dirbančiūjų vietas ir del to kila visokie konfliktai jie ir kils ir dabar ir ateityje

ha ha ha

balta spalva pakeis ,juoda,pradekit vaksuotis ....

Taip

Jeigu baltieji nesiims priemonių bus per vėlu greitai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS