Prasidėjo filmo „Rust“ ginklininkės teismas dėl mirtino šūvio į filmavimo komandos narę | Diena.lt

PRASIDĖJO FILMO „RUST“ GINKLININKĖS TEISMAS DĖL MIRTINO ŠŪVIO Į FILMAVIMO KOMANDOS NARĘ

JAV prasidėjo ginklininkės, užtaisiusios pistoletą, kuriuo filmo „Rust“ filmavimo aikštelėje buvo nušauta operatorė Halyna Hutchins, teismas.

H. Hutchins mirė po to, kai 2021 metų spalį vesterno filmavimo aikštelėje iš pistoleto, su kuriuo repetavo JAV aktorius Alecas Baldwinas, į ją pataikė paleista kovinė kulka. Per tą patį incidentą buvo sužeistas ir režisierius Joelis Souza.

Prieš pradedant nagrinėti paties A. Baldwino bylą, ginklininkė Hannah Gutierrez-Reed teisiama dėl kaltinimų netyčiniu nužudymu ir įrodymų klastojimu. Ji neprisipažįsta kalta ir tvirtina, kad nėra tiesiogiai kalta dėl H. Hutchins mirties.

Ketvirtadienį Santa Fė teisme prasidėjo bylos nagrinėjimas po to, kai diena anksčiau įvyko prisiekusiųjų atranka. Savo įžanginėje kalboje prokurorai kėlė klausimą, kaip iš viso filmo filmavimo aikštelėje atsidūrė koviniai šaudmenys ir teigė, kad H. Gutierrez-Reed „aplaidžiai“ elgėsi su ginklais bei šaudmenimis.

Įrodymai parodys, kad kaltinamoji į saugos protokolus žiūrėjo taip, tarsi jie būtų neprivalomi, o ne taip, kad nuo jos tinkamai atliekamo darbo priklauso žmonių gyvybės.

Prokuroras Jasonas Lewisas teigė, kad H. Gutierrez-Reed tinkamai netikrino A. Baldwino ginklo, dažnai skubotai vykdydavo arba išvis praleisdavo saugos procedūras ir filmavimo aikštelėje nuolat palikdavo ginklus bei šovinius be priežiūros.

Nusikaltimo vietos tyrimo specialistas teigė, kad tikrų kulkų buvo rasta palaidų kartu su netikromis kulkomis „rekvizitų vežimėlyje“ ir įkištų į dėklus, kuriuos naudojo aktoriai, įskaitant A. Baldwiną.

„Įrodymai parodys, kad kaltinamoji į saugos protokolus žiūrėjo taip, tarsi jie būtų neprivalomi, o ne taip, kad nuo jos tinkamai atliekamo darbo priklauso žmonių gyvybės“, – sakė J. Lewisas.

Gynybos advokatas Jasonas Bowlesas teigė, kad H. Gutierrez-Reed panaudota kaip „atpirkimo ožys“ ir dėl įvykio kaltino A. Baldwiną.

„Ponas Baldwinas, vienas iš pagrindinių prodiuserių, pagrindinis filmo aktorius – jis tikrai kontroliavo filmavimo aikštelę. Jūs dar išgirsite, kad jis pažeidė kai kurias elementariausias ginklų saugumo taisykles, kokios tik egzistuoja, –  sakė J. Bowlesas. – Jis jas visas pažeidė. Tai nebuvo ponia Gutierrez-Reed. Tai buvo ponas Baldwinas“.

A. Baldwinas taip pat nepripažįsta savo kaltės dėl netyčinio nužudymo atskiroje byloje.

Pagrindinis filmo „Rust“ aktorius ir prodiuseris laukia savo paties teismo tame pačiame Santa Fė teisme. Jis tvirtina nespaudęs gaiduko, sakydamas, kad kaip aktorius jis turėjo pasikliauti jį supančiais profesionalais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Amerika, Amerika...

O tai kas čia tokio, amerikonai pripratę prie tų šaudynių, čia tik vieną nukepė o ne dešimt, ir gavosi kaip per tikrą filmą, tai dabar jo kaina milijardinė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS