Pratęstas Baltarusijos opozicijos aktyvisto P. Severineco suėmimas | Diena.lt

PRATĘSTAS BALTARUSIJOS OPOZICIJOS AKTYVISTO P. SEVERINECO SUĖMIMAS

Baltarusijos opozicijos aktyvistui Pavelui Severinecui pateiktas kaltinimas dalyvavus masinėse riaušėse, jo suėmimas pratęstas dviem mėnesiams. Tai antradienį feisbuke pranešė jo žmona Olga Severinec.

„Pateikė kaltinimą ir sulaiko dar dviem mėnesiams. (Baudžiamojo kodekso) straipsnis – dalyvavimas masinėse riaušėse“, - parašė ji.

Pasak O. Severinec, Pavelas visiems perdavė: „Žaviuosi baltarusių tautos narsumu, išmintingumu ir ištverme“.

P. Severinecas buvo sulaikytas birželio pradžioje, administracinis suėmimas jam jau kelis sykius buvo pratęstas. Rugpjūčio 20 d. aktyvistui buvo iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnį „Masinės riaušės“.

Anksčiau Baltarusijos pareigūnai pratęsė opozicijos aktyvisto Nikolajaus Statkevičiaus, kuris taip pat kaltinamas dalyvavimu masinėse riaušėse, suėmimą.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimų, kuriuose neva 80,1 proc. balsų atiteko 26 metus šalį valdančiam A. Lukašenkai. Oficialiais duomenimis, opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja buvo antra su 10,12 proc. balsų, tačiau ji rezultatų nepripažino. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją dėl savo saugumo išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

Suklastoti rinkimai šalyje sukėlė protestų bangą, kuri neslūgsta iki šiol. Kilusius protestus valdžia malšino smurtu, keli žmonės žuvo, tūkstančiai buvo sulaikyti, pranešama apie kankinimus sulaikymo įstaigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pastebėjimas

Gražūs snukučiai tų demokratiškų riaušininkų :)

AŠ Manau

Vagių buvo ir bus.Jei jų nebūtu ir kalėjimų nebūtu.Juk nėra šalies kur nėra kalėjimų.O tas saldus žodis laisvė ir jos nori visi.Tik nedaugelis vatnikų tam nepritaria.Bet jie vistiek sėdi ir kemša Lietuvos duoną.Mat niekur geriau neras,

Nerekit aviu banda

Ateis nauji vagys,kaip Lietuvoje ir viska isdraskys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS