Prieš naujametę naktį Europa stiprina saugumą | Diena.lt

PRIEŠ NAUJAMETĘ NAKTĮ EUROPA STIPRINA SAUGUMĄ

Išlydėdamos metus, paženklintus teroro išpuolių gausa, Europos sostinės naujametę naktį imasi ypatingų saugumo priemonių. Nuo Romos iki Londono pareigūnai stengiasi, kad europiečiams naujų metų sutikimo neapkartintų nauji agresijos aktai.

Europos sostinės sutikti naujuosius metus ruošiasi stiprindamos saugumą. Romoje šventimo vietose budės 400 pareigūnų, jie jau pradeda riboti automobilių eismą ir parkavimą mieste. Turistų pamėgtame bulvare nuo rytojaus dvi paras bus sustiprintas patruliavimas ir draudžiama statyti automobilius. Sunkvežimiams ir mikroautobusams įvažiuoti į riboto eismo zonas uždrausta.

Vokietijoje į didžiausią naujųjų metų šventę prie Branderburgo vartų draudžiama neštis dideles rankines, lagaminus ir stiklinius butelius. Berlyno policija pranešė, kad šventėje bus atskira saugumo zona moterims. Tokių priemonių imtasi po to, kai prieš dvejus metus Kelne naujųjų metų šventę šimtams moterų apkartino seksualinis priekabiavimas.

„Jei kuri šventės dalyvė jausis nuskriausta, ji galės kreiptis į Raudonojo kryžiaus saugumo tarnybą, kur jai bus suteikta medicinos ir psichologinė pagalba“, – sakė renginio organizatorių atstovė Anja Marx.

Londono policija taip pat sako išmokusi saugumo pamokas, kai per praėjusius metus sostinę ne kartą sukrėtė teroristiniai išpuoliai. Miesto centre fejerverkų stebėti susirinkę žmonės bus tikrinami, renginio vietą saugos užtvarai bei policijos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pencinykas

Vokieciai uzmirso, kad muslimai jei negauna moteru tai tratina asilus, jei ir tu nebgauna - tratija vyrus! Ar suslepe savo moteris garduose vokieciai uzsiveze koki milijona asilu? Nesigirdejo ko tais... Tad lai vokietukai neuzmirsta i svente pasiimt muilo, kad nereiktu skustis jog skaudejo....

ES auka

As lieku namie: kvaila save kisti i pavoju... del kazkokiu musliku ... Tesiaukoja, kas nori. As ne!

Bandis

Prisileido laukiniu juodasikniu, dabar stiprina sauguma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS