Rusai apšaudė Chersono srities Priozernės gyvenvietę, sužeisti du žmonės | Diena.lt

RUSAI APŠAUDĖ CHERSONO SRITIES PRIOZERNĖS GYVENVIETĘ, SUŽEISTI DU ŽMONĖS

Rusijos kariuomenė iš artilerijos apšaudė Chersono srities Priozernės gyvenvietę, sužeisti du žmonės.

Tai ketvirtadienį pranešė Chersono srities karinė administracija, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Vidurdienį Rusijos kariuomenė iš artilerijos apšaudė Priozernės gyvenvietę. Nuo priešo smūgio nukentėjo du žmonės, buvę gatvėje“, – rašoma pranešime.

Administracijos duomenimis, 45 metų moteris patyrė sprogimo sukeltą traumą ir buvo sužeista į pilvą, 49 metų vyrą skeveldros sužeidė į ranką ir koją.

Abiejų nukentėjusiųjų būklė yra vidutinio sunkumo, jie nugabenti į ligoninę.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Rusijos kariškiai naktį apšaudė Chersono miesto Šumeno rajoną, ten kilo penki gaisrai, taip pat ir prekybos centre. Sužeista 64 metų moteris.

Ukraina pranešė Kryme sunaikinusi rusų buksyrą

Ukrainiečių pajėgos ketvirtadienį ryte netoli Maskvos aneksuoto Krymo pusiasalio krantų sunaikino rusų buksyrą, pranešė Kyjivo karinės žvalgybos agentūra GUR.

GUR paviešintoje pilkos spalvos atspalvių filmuotoje medžiagoje manomai matyti nepilotuojamas aparatas, vandens telkinio paviršiumi greitai artėjantis prie laivo, po to ryšys nutrūko.

„Specialusis Ukrainos karinės žvalgybos devintojo skyriaus dalinys sėkmingai atakavo rusų buksyrą netoli laikinai okupuoto Krymo krantų“, – nurodė GUR.

Jos teigimu, laivas vadinosi „Saturnas“ arba „Protėjas“, o ataka buvo įvykdyta Pansko mariose – su Juodąja jūra besijungiančioje įlankoje Krymo šiaurės vakarinėje pakrantėje.

Priešui galia nusileidžiantis Kyjivo karinis jūrų laivynas Juodojoje jūroje Rusijai yra sudavęs seriją sėkmingų smūgių, nors sausumoje ukrainiečių kariuomenei sekasi ne taip gerai ir tenka trauktis.

Panašūs sėkmingi išpuoliai daro gėdą Maskvai, kuri buvo priversta laivus iš senosios Sevastopolio karinio jūrų laivyno bazės Kryme patraukti į toliau rytuose esantį Novorosijsko uostą.

Gairės: karas Ukrainoje, Chersonas, Rusija, trauma, gaisras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS