Šiurpinanti statistika: 2017 metais pasaulyje užfiksuoti 464 tūkst. tyčinių nužudymų | Diena.lt

ŠIURPINANTI STATISTIKA: 2017 METAIS PASAULYJE UŽFIKSUOTI 464 TŪKST. TYČINIŲ NUŽUDYMŲ

2017 metais pasaulyje užfiksuoti 464 tūkst. tyčinių nužudymų. Šis rodiklis gerokai viršija per ginkluotus konfliktus žuvusių žmonių skaičių, kuris sudarė apie 89 tūkst. Tai sakoma pirmadienį paskelbtame JT Narkotikų ir nusikalstamumo prevencijos biuro (UNODC) pranešime.

Didžiąją nusikalstamų veiksmų aukų dalį sudaro vyrai (81 proc.). Daugiausia tyčinių nužudymų įvykdoma Šiaurės ir Pietų Amerikos šalyse (173 tūkst.), po jų eina Afrika (163 tūkst.) ir Azija (104 tūkst.). Mažiausiai tokių nusikaltimų aukų užfiksuota Europoje (22 tūkst.).

2017 metais pasaulyje buvo nužudyta 87 tūkst. moterų. JT pabrėžia, kad moterys vis dažniau tampa smurto artimoje aplinkoje aukomis. Pavyzdžiui, beveik 50 tūkst. moterų nužudė vyrai, buvę sutuoktiniai ir kiti šeimos nariai. Pagrindinis tokių nužudymų motyvas yra pavyduliavimas arba išsiskyrimo baimė. „Namai tebėra pavojingiausia vieta moterims, kurios patiria patyčias dėl nelygybės ir lyčių stereotipų“, – daro išvadą JT ekspertai.

Jie pažymi, kad organizuotų nusikalstamų grupuočių veikla yra pagrindinė daugumos tyčinių nužudymų priežastis. Be to, pusės buitinių nužudymų priežastis – nesaikingas alkoholio, taip pat narkotikų vartojimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

O jei dar taip pridėjus gydytojų papjautuosius... :/

Anonimas

Kažkaip per mažai moterų nužudyta bendrame skaičiuje, kur lygybė ? Reikia kad būtų 50 procentų.

juk

tai samoningas zmoniu zudymas ir tai oligarchu uzsakymai kaip ir karai bei emigrantu skendimai bei ligos ir kt pr.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS