Sulaikytas Rusijos užverbuotas Ukrainos kariškis: planavo nunuodyti dalinio vadus | Diena.lt

SULAIKYTAS RUSIJOS UŽVERBUOTAS UKRAINOS KARIŠKIS: PLANAVO NUNUODYTI DALINIO VADUS

Ukrainos saugumo tarnybos (UST) karinė kontržvalgyba sulaikė Rusijos FSB agentą, kuris Zaporižios srityje mėgino nunuodyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinio vadus.

Tai pranešė UST spaudos centras, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Sulaikytasis – Ukrainos kariškis. Jis planavo į pirties ir skalbyklos komplekso, kuriuo naudojasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkai, vandenį įpilti nuodingos medžiagos.

Pareigūnai atskleidė išdaviko ryšį su Rusijos specialiąja tarnyba, užfiksavo jo ardomąją veiklą ir sulaikė jį pasirengimo diversijai etape.

Be to, tyrimo metu UST nustatė, kad okupantų parankinis vykdė dar vieną FSB užduotį – žvalgė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių dislokavimo ir judėjimo priešakinėse linijose vietas.

Tyrimo duomenimis, įtariamasis buvo užverbuotas per jo tėvus, gyvenančius laikinai okupuotoje Luhansko srities dalyje.

Nustatyta, kad okupantai pagrobė vyro artimuosius iš namų ir juos žiauriai kankino, reikalaudami įkalbėti sūnų dirbti Rusijos naudai.

Išdavikas ir jo „kuratorius“ bendravo per „Messenger“ anoniminę pokalbiu svetainę, tai patvirtina ir paimtas mobilusis telefonas.

Remdamiesi surinktais įrodymais, UST tyrėjai sulaikytajam pareiškė įtarimus pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 111 straipsnio 2 dalį (valstybės išdavimas karo padėties sąlygomis).

Nusikaltėlis uždarytas į areštinę. Jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Mykolajivo srityje Rusijos raketų smūgių koreguotojas buvo nuteistas kalėti aštuonerius metus.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos kariškis, FSB, mėgino nunuodyti dalinio vadus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS