Švedijoje per galingą sprogimą sugriautas policijos sandėlis | Diena.lt

ŠVEDIJOJE PER GALINGĄ SPROGIMĄ SUGRIAUTAS POLICIJOS SANDĖLIS

Naktį į antradienį Švedijos mieste Linčiopinge, kuris yra už 174 kilometrų į pietus nuo Stokholmo, galingas sprogimas visiškai sugriovė vieną iš policijos sandėlio pastatų. Išbyrėjo aplinkinių pastatų langai. Žmonės nenukentėjo. Tai antradienį pranešė Švedijos radijas.

Pirmadienį antroje dienos pusėje policija iškvietė išminavimo specialistus, kadangi vogtų daiktų sandėlyje buvo aptiktas pavojingas objektas. Tai buvo mopedas, kuris turėjo būti grąžintas savininkui, bet po transporto priemonės sėdyne buvo rasta sprogmenų ir vinių.

Dėl incidento buvo evakuota 170 žmonių, tarp jų – šalia esančių senelių namų ir migrantų paauglių prieglaudos gyventojai. Pareigūnai apsupo rajoną, kuriame gyvena 3 tūkstančiai žmonių. Šiuo metu užtvaros jau pašalintos, evakuotiesiems leista grįžti į namus.

Išminuotojai įvykdė kontroliuojamą sprogdinimą, bet detonacija buvo galingesnė nei buvo planuota. „Viskas susiklostė ne taip, kaip norėta, sprogimas buvo labai galingas. Bet saugumo priemonių buvo imtasi, dalis rajono gyventojų buvo evakuoti“, – paaiškino policijos atstovas Erikas Terneborgas.

Birželio mėnesį Linčiopinge apie 20 žmonių patyrė nesunkias traumas per sprogimą, nugriaudėjusį prie daugiabučio pastato.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

NU

SVARBU KAD SVEDAI DUOTU KUO DAUGIAU PASALPU PAAUGLIAM,,KURIU JAU BARZDOS IKI KELIU,,O JIE JAU RAS KA SPROGDINT,,,,,,,

...

'Atbėgėliai' naujam teroro aktui ruošiasi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS