Iš trijų Charkivo srities rajonų evakuota beveik 11 tūkst. žmonių, žuvo karys iš Sakartvelo | Diena.lt

IŠ TRIJŲ CHARKIVO SRITIES RAJONŲ EVAKUOTA BEVEIK 11 TŪKST. ŽMONIŲ, ŽUVO KARYS IŠ SAKARTVELO

Charkivo srityje iš Čuhujivo, Charkivo ir Bohoduchivo rajonų evakuota 10 980 žmonių.

Tai ketvirtadienį feisbuke pranešė Charkivo srities valstybinės administracijos vadovas Olehas Synehubovas.

Pasak jo, gegužės 22 d. nuo valdomosios aviacinės bombos smūgio Charkivo miesto Ševčenkos ​​rajonui nukentėjo trijų daugiabučių gyvenamųjų namų langai, dvi kavinės ir automobilių plovykla, degalinė, autoservisas, maisto prekių parduotuvė, du tramvajai ir 11 automobilių, vienas automobilis sumaitotas.

Cholodnohirkos rajone nuo valdomosios aviacinės bombos smūgio nukentėjo nenaudojamos įmonės patalpos, sužeista 12 žmonių.

Kupiansko Vuzlovijaus gyvenvietėje per rusų apšaudymą nukentėjo pastatas ir dujotiekis.

Čuhujive per apšaudymą sužeisti aštuoni žmonės, degė pirmas ir antras vaikų darželio aukštai, apgadinti trys daugiabučiai gyvenamieji namai, parduotuvės, biurų patalpos, vaistinė ir keturi automobiliai.

Kaip pažymėjo O. Synehubovas, Lypcuose ir Staricioje buvo atremtos aštuonios rusų atakos Charkivo kryptimi. Tęsiasi mūšiai Pletenivkos – Vovčansko kryptimi. Situaciją kontroliuoja Ukrainos gynybos pajėgos.

Kupiansko kryptimi Gynybos pajėgos atrėmė 22 okupantų rusų atakas. Keturi koviniai susirėmimai tebevyksta Berestovės ir Makijivkos rajonuose. Situacija kontroliuojama.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, žmonių, sužeistų per raketų ataką gegužės 22-osios rytą Čuhujivo centre, skaičius išaugo iki aštuonių.

Ukrainoje žuvo dar vienas karys iš Sakartvelo

Mūšyje prie Charkivo žuvo kartvelų karys Sergo Gornakašvilis.

Tai ketvirtadienį pranešė portalas „Georgia Online“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

S. Gornakašvilis kilęs iš Achmetos municipaliteto Omalo kaimo Sakartvelo rytuose.

Iš viso nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios kovodami Ukrainos pusėje žuvo iki 70 Sakartvelo piliečių ir kartvelų kilmės Ukrainos piliečių.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės pradžioje buvo sužinota, kad savanoris Soso Gugutašvilis iš Sakarvelo žuvo mūšiuose už Ukrainą.

Gairės: karas Ukrainoje, charkivas, evakuacija, Rusija, aviacinė bomba, daugiabučiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS