Tunisas: protestuotojai mėgina šturmuoti parlamentą | Diena.lt

TUNISAS: PROTESTUOTOJAI MĖGINA ŠTURMUOTI PARLAMENTĄ

Tuniso sostinėje protesto akcijų dalyviai mėgina šturmuoti šalies parlamento pastatą. Tai antradienį pranešė televizijos kanalas „Al-Hadath“.

Jo žiniomis, saugumo pajėgų pareigūnams kol kas pavyksta atlaikyti mitinguotojų spaudimą. Policija užtvėrė gatves, vedančias prie parlamento. Protestuotojai skanduoja antivyriausybinius šūkius, reikalaudami nutraukti represijas ir paleisti anksčiau sulaikytus demonstrantus.

Kaip pirmadienį pranešė Tuniso žmogaus teisių lygos vicepirmininkas Bassemas Trifi, praėjusią savaitę pareigūnai įvairiuose šalies regionuose sulaikė daugiau kaip 1 200 protestuotojų. Pasak jo, dauguma sulaikytųjų dalyvavo taikiose protesto akcijose, valdžiai pavyko sulaikyti tik nedaugelį iš tų, kurie plėšikavo ir kėlė riaušes.

Masinės riaušės prasidėjo sausio 16 d. vakare Tuniso sostinės regione ir daugelyje šalies provincijų. Riaušininkai statė barikadas, degino automobilių padangas, buvo pranešama apie vandalizmo aktus. Kai kuriuose Tuniso regionuose riaušės tęsėsi visą praėjusią savaitę. Šalies valdžia sausio 17 d. nusiuntė armijos dalinius į kelias provincijas saugoti valstybinės ir privačios nuosavybės objektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS