Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė apie 72 susirėmimus su įsibrovėliais | Diena.lt

UKRAINOS GINKLUOTOSIOS PAJĖGOS PRANEŠĖ APIE 72 SUSIRĖMIMUS SU ĮSIBROVĖLIAIS

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė apie 72 kovinius susidūrimus su Rusijos įsibrovėliais.

Tai pagal naujausią Generalinio štabo atnaujintą informaciją praneša „Ukrinform“.

Pasak kariuomenės, daugiau nei 35 namų ūkiai ir kita civilinė infrastruktūra buvo apgadinti priešo išpuolių.

Voluinės ir Polisijos kryptimis nėra esminių situacijos pokyčių.

Siverščinos ir Slobožanščinos kryptimis priešas toliau vykdo sabotažo ir žvalgybos veiklą, smogdamas apgyvendintoms vietovėms iš savo teritorijos.

Rusijos pajėgos pradėjo oro antskrydį Sumų srities Černackės rajone. Beveik 40 gyvenviečių nukentėjo nuo priešo artilerijos ir minosvaidžių.

Kupjansko kryptimi Ukrainos gynėjai atmušė 21 Rusijos puolimą prie Synkivkos ir Petropavlivkos Charkivo srityje bei prie Stelmachivkos Luhansko srityje, kur priešas bandė prasiveržti pro ukrainiečių gynybą. Daugiau nei 15 gyvenviečių buvo apšaudytos iš artilerijos ir minosvaidžių.

Lymano kryptimi Ukraina atrėmė šešis puolimus prie Terno ir Jampolivkos Donecko srityje, o dar septynis – Serebrianske ir Bilohorivkos rajonuose, Luhansko srityje. Nuo artilerijos ir minosvaidžių apšaudymo nukentėjo daugiau nei 10 gyvenviečių.

Bachmuto kryptimi gynybos pajėgos atmušė aštuonias atakas prie Bohdanivkos, Kliščijivkos ir Andrijivkos, Donecko srityje, kur priešas nesėkmingai bandė pagerinti savo taktinę padėtį.

Zaporižios kryptimi Ukrainos gynėjai atmušė priešo puolimą į vakarus nuo Verbovės, Rusijos pajėgoms bandant atgauti prarastas pozicijas. Daugiau nei 15 gyvenviečių, įskaitant Poltavką, Huliajpolę, Novoandrijivką, Ščerbaką ir Zaporižios srities Kamianską, nukentėjo nuo artilerijos ir minosvaidžių.

Chersono kryptimi Chersono miestas, taip pat Mykolajivo srityje esantys Dmitrivka ir Očakovas buvo apšaudyti Rusijos artilerijos ugnimi.

Priešas neatsisako ketinimo išstumti Ukrainos dalinius iš rytinio Dniepro krante, kur surengė šešis nesėkmingus puolimus.

Ukrainos oro pajėgos smogė šešiems priešo pajėgų telkiniams, oro gynybos sistemai, vienam amunicijos sandėliui ir ryšių mazgui.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, karas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS