Ukrainos oro gynybos pajėgos sunaikino visus keturiolika okupantų paleistų dronų | Diena.lt

UKRAINOS ORO GYNYBOS PAJĖGOS SUNAIKINO VISUS KETURIOLIKA OKUPANTŲ PALEISTŲ DRONŲ

Nuo 2023 metų lapkričio 21 d. 20 val. iki lapkričio 22 d. 3 val. okupantai rusų kariai atakavo Ukrainą iš pietryčių (Primorsko-Achtarsko, RF) 14 „Shahed“ tipo smogiamųjų dronų ir sparnuotąja raketa Ch-22, paleista iš lėktuvo Tu22M3 taip pat iš pietryčių.

Tai trečiadienį „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgos, kuriomis remiasi „Ukrinform“.

„Oro pajėgų ir priemonių kovinis darbas bendradarbiaujant su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos kariuomenės ir Nacionalinės gvardijos oro gynyba leido sunaikinti visus keturiolika priešo dronų „Shahed-131/136“, – rašoma pranešime.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas pranešė, kad Kyjivo ir Žytomyro kryptimis buvo numušti keturi „Shahed“ tipo bepiločiai orlaiviai.

Atmušant oro ataką dalyvavo mobiliosios ugnies grupės, naikintuvai ir zenitinių raketų daliniai Dnipropetrovsko, Zaporižios, Kyjivo, Žytomyro, Vinycios ir Chmelnyckio srityse.

Sparnuotoji raketa Ch-22 nepasiekė savo taikinio, nukrito Zaporižios srityje atviroje vietoje, sprogimo banga apgadino privačius piliečių pastatus. Preliminariais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra.

Kaip jau buvo pranešta, per naktinę rusų ataką Chmelnyckio srityje vieno iš numuštų „šahedų“ nuolaužos nukrito privataus namo kieme ir sukėlė gaisrą.

Gairės: karas Ukrainoje, Oro pajėgos, sunaikino dronus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS