Ukrainos žvalgybos vadovas: Rusija pasirengusi kariauti tiek, kiek reikės | Diena.lt

UKRAINOS ŽVALGYBOS VADOVAS: RUSIJA PASIRENGUSI KARIAUTI TIEK, KIEK REIKĖS

Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos (SVRU) vadovas Aleksandras Litvinenka pareiškė, kad Rusija yra pasiryžusi kariauti „tiek, kiek reikės“. Jo nuomone, karas jau pasiekė išsekinimo stadiją.

Portalas „Unian“, cituodamas „Interfax-Ukraina“ tinklaraštį, rašo, kad, A. Litvinenkos teigimu, Rusija Ukrainoje susitelks ties trimis užduotimis: frontu, infrastruktūros naikinimu ir visuomenės vienybės ardymu.

„Tikslai nesikeičia. Putinui reikia tiek Ukrainos teritorijų, kiek tik pajėgs užimti, nes rusams tai reiškia „susigrąžinti prigimtines rusų žemes“. Karas įžengė į išsekinimo etapą. Atsiranda vis daugiau įrodymų, kad Kremlius pasirengęs kariauti tiek, kiek reikės“, – sakė SVRU vadovas.

A. Litvinenkos teigimu, Rusija jau dabar įtraukia „specialiosios karinės operacijos“ veiksnį į 2024-2025 metų kariuomenės komplektavimo planus. Maskva mano, kad išteklių dar ilgam užteks kariauti prieš Ukrainą dabartiniu lygiu, o Ukrainos vidaus ištekliai esą „artėja prie visiško išsekimo“.

SVRU vadovas mano, kad Rusijai nesvarbu, kas ateis į valdžią Ukrainoje po dabartinės vadovybės. Rusai įsitikinę, kad bet kuriuo atveju valdžia nesugebės suvaldyti situacijos, Ukraina nugrims į chaosą, o tarptautinė pagalba nutrūks. Tada Kyjivas esą bus priverstas sėsti prie derybų stalo.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Aleksandras Litvinenka, Ukrainos žvalgybos vadovas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS