V. Zelenskis apsilankė priešakinėse linijose netoli Avdijivkos | Diena.lt

V. ZELENSKIS APSILANKĖ PRIEŠAKINĖSE LINIJOSE NETOLI AVDIJIVKOS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apsilankė priešakinėse linijose prie Avdijivkos.

Tai jis pareiškė savo vaizdo įraše socialiniame tinkle „Facebook“, praneša „Ukrinform“.

„Avdijivka. Mūsų pozicijos. Mūsų vaikinai. Čia Ukraina gina tai, kas jos, ir gina visą mūsų tautą, kaip ir visoje fronto linijoje. Donecko sritis. Charkivo sritis. Zaporižios sritis. Chersono sritis – kairysis krantas. Tai sunku. Tai skausmas, tai praradimai. Ir tai žmonės, kurie palaiko Ukrainos gyvybę. Čia pasirenkamas gyvenimas. Ir mes esame dėkingi visiems kovotojams: kiekvienam kareiviui ir jūreiviui, kiekvienam seržantui, kiekvienam karininkui, kurie ištveria šį karą. Dėkoju jums visiems, kariai!“ – sakė prezidentas.

Jis pranešė kartu su komanda pasveikinęs Ukrainos kovotojus Avdijivkoje su Kalėdomis ir Naujaisiais metais.

"Visiems, kurie yra priešakinėse linijose, kurie gina mūsų šalį, – beribis dėkingumas. Visiems artimiesiems, jų šeimoms, visiems, kurie padeda, kurie dirba, kad vaikinai fronte turėtų viską, ko jiems reikia. Visiems pasaulyje, kurie mumis tiki ir daro viską, kad Ukraina galėtų daugiau. Prisimename, kas sprendžiama šiame kare. Giname savo valstybę. Šlovė Ukrainai!“ – pabrėžė V. Zelenskis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, priešas metė dalinius „Štorm Z“ ir „Štorm V“, kad užimtų Avdijivką.

Taurijos krypties gynybos pajėgų jungtinio spaudos centro atstovas Oleksandras Štupunas šiomis dienomis pareiškė, kad rusai prie Avdijivkos kasdien praranda 300–400 žmonių.

Gairės: Ukrainos prezidentas, karas Ukrainoje, Avdijivka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS