V. Zelenskis: nežinau, kaip karas gali būti baigtas per 24 valandas, bet aš ne D. Trumpas | Diena.lt

V. ZELENSKIS: NEŽINAU, KAIP KARAS GALI BŪTI BAIGTAS PER 24 VALANDAS, BET AŠ NE D. TRUMPAS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė nežinantis, kaip užbaigti karą per 24 valandas, bet, anot jo, jei kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo planą sudaro teritorinės nuolaidos Rusijai, tai „bloga idėja“.

Valstybės vadovas tai pasakė duodamas interviu „The Philadelphia Inquirer“ apžvalgininkei Trudy Rubin, praneša „Ukrinform“.

„Nežinau, kaip karas gali būti baigtas per 24 valandas, bet aš ne Trumpas. Jei Trumpas turi tokį variantą [baigti karą per 24 valandas], na, visi norėtų užbaigti karą. Galbūt net per valandą būtų geriau, bet jei mintis yra atsisakyti savo teritorijų, tai nėra nauja idėja“, – sakė V. Zelenskis.

Pasak jo, jei kas nors mano, kad tai išspręs konfliktą, jie klysta, nes V. Putinui reikia „pamaitinti savo visuomenę informacija apie pseudopergales“.

Prezidentas pabrėžė, kad V. Putino tiesiog sustabdyti neįmanoma ir jis turi būti pastatytas į savo vietą.

„Tai neveiks; tai neprives prie taikos [pasauliniu mastu] arba tarp Ukrainos ir Rusijos“, – sakė jis.

V. Zelenskis pridūrė, kad Ukraina turėtų gauti saugumo garantijas, „to, ko bijo kai kurie mūsų partneriai JAV ir Europoje – tai Ukrainos narystė NATO“.

Tikisi konkrečių sprendimų

Iš NATO viršūnių susitikimo Vašingtone Ukraina tikisi konkrečių sprendimų, kad maksimaliai padidintų savo galimybes apsiginti nuo Rusijos agresijos.

V. Zelenskis tai pasakė interviu „The Philadelphia Inquirer“ apžvalgininkei, atsakydamas į klausimą apie lūkesčius iš NATO viršūnių susitikimo Vašingtone, praneša „Ukrinform“.

Jei Amerika bijo suerzinti Putiną ir dėl to nesame ten kviečiami, tuomet prašome savo strateginio partnerio Jungtinių Amerikos Valstijų, kad duotų mums kuo daugiau, kad mus apsaugotų.

Šalies vadovo teigimu, Ukrainos pusė supranta, kad Baltieji rūmai nėra pasirengę kviesti Ukrainos prisijungti prie NATO, tokios pozicijos laikosi ir dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas, ir kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas.

V. Zelenskis pažymėjo, kad atsižvelgiant į tai, kad Ukraina šiandien negali tikėtis kvietimo į NATO, „prašome tikrumo“.

„Jei Amerika bijo suerzinti Putiną ir dėl to nesame ten kviečiami, tuomet prašome savo strateginio partnerio Jungtinių Amerikos Valstijų, kad duotų mums kuo daugiau, kad mus apsaugotų. Mes prašome „Patriot“, prašome pakankamai F16, mes prašome galimybės panaudoti ginklus apsiginti“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Kaip pranešė „Ukrinform“, ministro pirmininko pavaduotoja Europos ir euroatlantinei integracijai Olha Stefanišyna sakė, kad po NATO viršūnių susitikimo Vašingtone Ukrainai svarbu gauti bendrą Aljanso valstybių sprendimą dėl garantuotos karinės pagalbos.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, Donaldas Trumpas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS