V. Zelenskis: už karą prieš mus rusų laukia tarptautinis tribunolas | Diena.lt

V. ZELENSKIS: UŽ KARĄ PRIEŠ MUS RUSŲ LAUKIA TARPTAUTINIS TRIBUNOLAS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad Rusija gali pamiršti sporto varžybas ir pasaulio kultūrą, jos laukia tik tarptautinis tribunolas.

Kaip praneša naujienų agentūra UNIAN, jis tai pareiškė vaizdo įraše, kurį trečiadienį paskelbė prezidento biuro „Telegram“ kanalas.

„Kokios (karo) išdavos Rusijai? Šios valstybės vėliavos nebematysime sporto varžybose. Šiuolaikinė pasaulio kultūra jiems dabar bus uždaryta. Rusiškos prekės šalinamos iš parduotuvių lentynų visame pasaulyje. Rusijos bankai atjungiami nuo globalios sistemos. Rusijos piliečiai praranda santaupas, praranda visas perspektyvas“, – sakė V. Zelenskis.

Be to, pabrėžė jis, Rusijos motinos praranda savo vaikus jiems visiškai svetimoje šalyje.

„Pagalvokite apie šį skaičių: beveik šeši tūkstančiai žuvusių rusų. Per šešias karo dienas. Neskaičiuojant praėjusios nakties nuostolių. Šeši tūkstančiai. Kad gautų ką? Gautų Ukrainą? Tai neįmanoma. To nepakeis raketos, nepakeis bombos, tankai, jokie smūgiai. Mes esame savo gimtojoje žemėje. Ir už karą prieš mus bus tarptautinis tribunolas – jiems“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Anot V. Zelenskio, niekuo negalima paaiškinti to, kad Rusijos pajėgos bombarduoja taikius žmones ir gyvenamuosius rajonus.

Vakar vakare ir šią naktį jie toliau daužė mūsų miestus. Bombos. Raketos. Artilerija. Į taikius žmones. Į gyvenamuosius kvartalus. To niekuo negalima paaiškinti.

„Vakar vakare ir šią naktį jie toliau daužė mūsų miestus. Bombos. Raketos. Artilerija. Į taikius žmones. Į gyvenamuosius kvartalus. To niekuo negalima paaiškinti. Kas gi tada toliau, jei jau apšaudomas net Babin Jaras (Holokausto žudynių vieta)? Kokie dar „kariniai objektai“ kelia grėsmę Rusijai? Sofijos soboras? Pečorų laura? Šv. Andriejaus cerkvė?“ – retoriškai klausė valstybės vadovas.

Praėjusią savaitę Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, nuostoliai, agresija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS