Vengrijoje ir Norvegijoje nustatyti pirmieji užsikrėtimo beždžionių raupais atvejai | Diena.lt

VENGRIJOJE IR NORVEGIJOJE NUSTATYTI PIRMIEJI UŽSIKRĖTIMO BEŽDŽIONIŲ RAUPAIS ATVEJAI

Vengrijoje ir Norvegijoje nustatyti pirmieji užsikrėtimo beždžionių raupais atvejai. Šiose šalyse išaiškinta po vieną infekuotąjį.

Norvegijos Visuomenės sveikatos institutas (FHI) nusprendė neskelbti informacijos apie pacientą ir neįvardyti šalies, iš kurios jis grįžo į tėvynę. O Vengrijoje, pasak leidinio „Delmagyar“, kuris remiasi šalies vyriausiąja gydytoja Cecília Müller, beždžionių raupais užsikrėtė 38 metų vyras.

Pasak Norvegijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovės Helenos Niemi Eidės, šalis ruošėsi pirmųjų infekuotųjų atsiradimui, FHI yra parengęs operatyvaus reagavimo procedūras ir rekomendacijas.

Pirmasis užsikrėtimo beždžionių raupais atvejis buvo užfiksuotas gegužės 7 d. Didžiojoje Britanijoje. Manoma, kad pacientas užsikrėtė, lankydamasis Nigerijoje. Iki šiol infekcijos atvejų užfiksuota Ispanijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Portugalijoje, Švedijoje ir kitose šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Greičiau jau seniui kupriui.

ne

Orbanui kartais????? Nes tokiam veikėjui labai tiktų prie veido.

po

''baltic pride'' eitynių visą Vilniaus centrą reikės nuo beždžionių raupų epidemijos gelbėt .............. infekcija pagal lytį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS