Visoje Ukrainoje – oro pavojus: dronų ir raketų atakos įvairiuose miestuose | Diena.lt

VISOJE UKRAINOJE – ORO PAVOJUS: DRONŲ IR RAKETŲ ATAKOS ĮVAIRIUOSE MIESTUOSE

Rusija penktadienį pradėjo raketų smūgių bangą Ukrainos miestuose, įskaitant sostinę, pranešė pareigūnai, paskelbę visoje šalyje oro pavojų.

„Mes darome viską, kad sustiprintume savo oro skydą. Tačiau pasaulis turi pamatyti, kad mums reikia daugiau paramos ir jėgų šiam terorui sustabdyti“, – „Telegram“ rašė Ukrainos prezidento padėjėjas Andrijus Jermakas.

AFP reporteriai Kyjivo centre ankstyvą penktadienio rytą išgirdo kelis galingus sprogimus.

„Sprogimai Kyjive. Veikia oro gynyba. Likite slėptuvėse“, – sakoma miesto mero Vitalijaus Kličko žinutėje „Telegram“. Vėliau jis pranešė, kad kilo gaisras sandėlyje.

Kyjivo karinės administracijos vadovas Serhijus Popko sakė, kad nuolaužos nukrito dviejose miesto dalyse, taip pat kilo gaisras gyvenamajame daugiabutyje.

Naktinės atakos įvykdytos praėjus kelioms dienoms po to, kai Ukraina smogė Rusijos kariniam laivui okupuoto Krymo Feodosijos uoste – tai buvo dar viena didelė Rusijos karinio laivyno nesėkmė.

Mes darome viską, kad sustiprintume savo oro skydą.

Dronai ir raketos penktadienį smogė mažiausiai penkiems kitiems Ukrainos miestams, įskaitant Charkivą šiaurės rytuose, Lvivą vakaruose ir Odesą pietuose, pranešė miestų merai ir policija.

„Šiandien penktą valandą ryto fašistų išperos raketomis S-300 smogė taikiam miestui. Charkive nugriaudėjo dešimt sprogimų“, – pranešė Charkivo regiono policija.

Charkivo meras Igoris Terechovas vėliau pranešė, kad penktadienį buvo trys smūgių bangos.

Odesoje užsidegė daugiaaukštis pastatas, į kurį atsitrenkė numušto rusiško drono nuolaužos, pranešė miesto meras.

„Dėl dar vienos priešo atakos buvo apgadintas vienas iš aukštuminių pastatų. Gaisras buvo greitai užgesintas“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė meras Genadijus Truchanovas.

Ukrainos pietinė vadavietė pranešė, kad šalies pietuose buvo sunaikinta 14 dronų, bet apie nukentėjusiuosius nepranešama.

Gairės: karas Ukrainoje, oro pavojus, atakos, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS