Žvalgyba: Rusija laiko Ukrainos teritorijoje 470 tūkst. žmonių sausumos kariuomenės grupuotę | Diena.lt

ŽVALGYBA: RUSIJA LAIKO UKRAINOS TERITORIJOJE 470 TŪKST. ŽMONIŲ SAUSUMOS KARIUOMENĖS GRUPUOTĘ

Ukrainos teritorijoje esančią Rusijos sausumos kariuomenės grupuotę sudaro apie 470 tūkst. kariškių.

Kaip praneša „Ukrinform“, Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininko pavaduotojas generolas majoras Vadymas Skibickis tai pareiškė interviu naujienų agentūrai „Interfax-Ukraina“.

„Dabar sausumos komponentą, grupuotės sausumos dalį Ukrainos teritorijoje sudaro apie 470 tūkst. kariškių. Ir tai yra tik sausumos komponentas, aš čia neįtraukiu aviacijos, karinio jūrų laivyno, kuris taip pat dalyvauja rengiant operacijas, smogiant smūgius“, – pažymėjo V. Skibickis.

Be to, anot jo, atsirado naujas komponentas, kurio nebuvo agresijos pradžioje.

„Šiuo metu laikinai okupuotose teritorijose dislokuota Rusijos gvardijos kariuomenės grupuotė. Tai – beveik  33 tūkst. kariškių. Šie žmonės užtikrina okupacinės valdžios veiklą, strateginių objektų apsaugą ir, esant reikalui, gali atlikti gynybines užduotis būtent laikinai okupuotose teritorijose“, – sakė žvalgybos viršininko pavaduotojas.

V. Skibickis pridūrė, kad papildomai atsirado ir grupuotė, dengianti Rusijos valstybinę sieną. Ji dislokuota trijų Rusijos regionų, kurie tiesiogiai ribojasi su Ukraina, teritorijoje: Belgorodo, Kursko ir Briansko srityse.

„Rusai bijo, kad būsime aktyvesni, imsimės atsakomųjų veiksmų Rusijos teritorijoje. Galbūt to ir reikia – perkelti karą į Rusijos teritoriją. Ten jie sutelkė maždaug 30 tūkst. kariškių grupuotę. Pastaruoju metu juos sustiprino ir ten permestos Rusijos gvardijos 116-osios brigados daliniai. Trys batalionai iš mūsų Mariupolio buvo permesti į Belgorodo srities teritoriją, kaip pripažįsta ir jie patys, siekiant užtikrinti amžinai gyvo Putino saugumą ir rinkimų organizavimą“, – pabrėžė V. Skibickis.

Kaip jau buvo pranešta, V. Skibickis informavo, kad Rusijos kariuomenė palei Ukrainos sieną dislokavo 48 raketų paleidimo įrenginius „Iskander“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, rusijos kariuomenė, Vadymas Skibickis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS