Baigėsi legendinio Klaipėdos futbolo klubo „Atlantas“ egzistencija | Diena.lt

BAIGĖSI LEGENDINIO KLAIPĖDOS FUTBOLO KLUBO „ATLANTAS“ EGZISTENCIJA

Praeityje daug skambių pergalių iškovojusi reprezentacinė Klaipėdos futbolo komanda „Atlantas“ oficialiai nustojo egzistuoti – teismas paskelbė apie jo pabaigą.

Klaipėdos apygardos teismas gruodžio 20-ąją patenkino viešosios įstaigos „Atlanto“ futbolo klubas nemokumo administratorės prašymą dėl įmonės pabaigos.

Klaipėdos sporto muziejaus įkūrėjas Algirdas Plungė BNS sakė, kad ši žinia turėtų būti itin skaudi sporto sirgaliams, nes „Atlantas“ buvo miesto pažiba, su juo siejama daug malonių atsiminimų apie pergales.

„Kas domisi bent kiek sportu, o juo labiau futbolu, tai žino, kad „Atlantas“ buvo miesto pažiba. Kiek suplūsdavo į stadioną žmonių, masės eidavo (...) Tai buvo ryškus Klaipėdos simbolis, ką čia ir bekalbėti“, – teigė A. Plungė.

Faktą, kad trečias pagal dydį Lietuvos miestas neturi šalies aukščiausioje futbolo lygoje atstovaujančios komandos, A. Plungė vadina nesusipratimu ir mano, kad visos sąlygos tokią ekipą sukurti yra.

„Liūdna situacija: Klaipėda – trečias miestas, jis turėjo gerą futbolą, turi puikią futbolo mokyklą, joje dirba geri treneriai, o neturime aukščiausioje lygoje komandos. Ir gėda, ir nesmagu, kaip nesusipratimas atrodo, situacija man nesuprantama – kodėl taip yra. Nežinau, koks išsigelbėjimas turėtų būti, kad futbolas Klaipėdoje atgimtų, nors sąlygos yra visos“, – kalbėjo uostamiesčio sporto istoriją analizuojantis A. Plungė.

Klaipėdos apygardos teismas 2021-ųjų rugpjūtį futbolo klubui iškėlė bankroto bylą konstatavęs, kad „Atlanto“ įsipareigojimai siekia beveik 440 tūkst. eurų, o turto vertė – vos 357 eurus.

Sprendime dėl klubo pabaigos nurodoma, kad iš viso liko 451 tūkst. eurų nepatenkintų kreditorių reikalavimų.

„Atlanto“ futbolo klubas veikė nuo 1996-ųjų, iki tol Klaipėdai aukščiausiu lygiu futbolo turnyruose atstovavo „Granito“ ir „Aro“ komandos.

Per savo istoriją „Atlantas“ tris kartus tapo Lietuvos vicečempionu, penkiskart laimėjo šalies bronzą, 2001 ir 2003 metais iškovojo Lietuvos futbolo taurę, dešimt kartų šaliai atstovavo europiniuose turnyruose.

Pasibaigus 2018-2019 metų Lietuvos A lygos čempionatui Lietuvos futbolo federacija „Atlantą“ dėl manipuliavimo varžybų rezultatais pašalino iš aukščiausios lygos, skyrė klubui 30 tūkst. eurų baudą, kitą sezoną Klaipėdos komanda dar varžėsi antrojoje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje.

Registrų centro duomenimis,  Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas, buvęs „Atlanto“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Rimantas Žvingilas šiemet gruodį įsteigė viešąją įstaigą „Klaipėdos FK Atlantas“. Jis anksčiau viešai buvo pareiškęs, kad iš ankstesnio klubo liko tik pavadinimas ir fanai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Žinovas

Kai uostas dirbs, tai bus ir komanda!

bronislovas

na va mes praradom buvusi klaipedos pasididziavima,miestas nesugeba islaikyti klubo,o meras svaigsta apie nauja stadiona.kas zais tam stadione kazkokia ten komanda rungtyniaujanti trecioj lygoj lygtai neptunas.o ir stadiona turejom gera bet dabar graudu ziureti net negali jo restauruoti kaip padare kaunas,bet ne ponams reikia naujo uz simtus milijonu.grubliauskas graziai sutvarke moksleivio stadiona ir ta pastata ,bet kad nematau kad tam stadione kas zaistu,vaikai zaidzia salia esancioje dirbtinej aikstej,maciau ir vyresni tik ten zaidzia tai kokio velnio padare toki grazu stadiona ir ten renginiu nei futbolo nera.

granitas

Kadangi stadionas nebereikalingas galima pradeti projektuoti didziulius losimu rumus su zinomu pavadinimu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS