Futbolo bendruomenės laukia tarptautinis renginys: 2024-aisiais čempionės paaiškės Lietuvoje | Diena.lt

FUTBOLO BENDRUOMENĖS LAUKIA TARPTAUTINIS RENGINYS: 2024-AISIAIS ČEMPIONĖS PAAIŠKĖS LIETUVOJE

Lietuvos futbolo bendruomenės artimiausiais metais laukia dar vienas tarptautinis renginys: 2024-aisiais mūsų šalyje bus surengtas Europos merginų (iki 19 metų) čempionato finalo turnyras.

Taip nusprendė Šveicarijoje posėdžiavęs Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) vykdomasis komitetas.

"Esame labai dėkingi už didelį pasitikėjimą. UEFA aktyviai stebi mūsų veiklą, o toks svarbus renginys – reikšmingas Lietuvos atliktų darbų įvertinimas. Mums itin svarbu pritraukti aukšto lygio futbolo renginius ir būti matomiems", – teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius.

"UEFA sprendimas – labai aukštas įvertinimas ir garbė mūsų futbolo bendruomenei, jis liudija, kad dirbame teisinga linkme ir galime rengti aukšto lygio varžybas. Tikimės, kad tai bus geras postūmis futbolo infrastruktūrai gerinti", – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Planuojama, kad 2024 m. Europos merginų (iki 19 metų) futbolo čempionato rungtynės vyks Kaune, Alytuje, Marijampolėje ir Jonavoje.

Tai ne pirmas didelis tarptautinio futbolo renginys Lietuvoje. 2013 m. mūsų šalyje įvyko Europos vaikinų (iki 19 metų, 2018 m. – Europos merginų (iki 17 metų) futbolo čempionatai, o šiemet rudenį laukiama pajėgiausių pasaulio salės futbolo rinktinių.

Planuojama, kad Europos merginų (iki 19 metų) futbolo čempionato finalo turnyro rungtynės vyks Kaune, Alytuje, Marijampolėje ir Jonavoje.

2019-aisiais Europos čempionėmis tapo jaunosios prancūzės, finale 2:1 nugalėjusios vokietes. Į finalo turnyrą nepatekusios lietuvės per atrankos varžybas 0:7 pralaimėjo airėms, 0:2 – ukrainietėms ir 1:0 nugalėjo Farerų salų atstoves (visi 8 grupės mačai 2018 m. sužaisti Marijampolėje ir Alytuje).

2020 m. pirmenybės Sakartvele ir 2021 m. Baltarusijoje buvo atšauktos dėl pandemijos. 2022 m. devyniolikmetės futbolininkės turėtų varžytis Čekijoje, 2023 m. – Belgijoje, o 2025 m. – Baltarusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS