Kauno „Hegelmann Litauen“ pergalė prieš „Sūduvą“: titulai iš anksto sėkmės negarantuoja | Diena.lt

KAUNO „HEGELMANN LITAUEN“ PERGALĖ PRIEŠ „SŪDUVĄ“: TITULAI IŠ ANKSTO SĖKMĖS NEGARANTUOJA

"Įveikti tokį varžovą, kaip "Sūduva", net ir besiruošiant sezonui – neeilinis įvykis", – po pergalės prieš Lietuvos futbolo vicečempionų ekipą sakė Kauno "Hegelmann Litauen" vienuolikės strategas Andrius Skerla.

Laimėjo Marijampolėje

Būsimi A lygos debiutantai "Hegelmann Litauen" futbolininkai Marijampolėje per kontrolinę dvikovą 2:1 nugalėjo daugkartinę šalies čempionę ir 2020 m. vicečempionę "Sūduvą".

Kauno komandai įvarčius pelnė legionierius nigerietis Omokhafe Thomasas ir Matas Dedura, rezultatą buvo išlyginęs Marijampolės klubui atstovaujantis prancūzas Romainas Habranas.

"Šįkart žaidėme kokybiškiau nei ankstesnes rungtynes (sausio 27-ąją kauniečiai 1:3 nusileido "Panevėžiui" – red. past.). Svarbiausia, kad žaidėjai įsiklauso, ko reikalaujame per treniruotes, ir tai realizuoja per varžybas. Mačas su "Sūduva" parodė, kad galime būti agresyvūs, kontroliuoti žaidimo eigą, susikurti gerų progų įvarčiams", – kalbėjo "Hegelmann Litauen" vyriausiasis treneris A.Skerla.

Svarbiausia, kad žaidėjai įsiklauso, ko reikalaujame per treniruotes, ir tai realizuoja per varžybas.

"Treniruojamės tik dvi savaites, trūksta daug žaidėjų, o keli futbolininkai šį kartą negalėjo rungtyniauti dėl traumų. Pralaimėjimai niekada nedžiugina, tačiau šįkart yra ir pozityvių puolimo bei gynybos dalykų, – teigė "Sūduvos" strategas Victoras Basadre. – Apie taktiką kalbėti kol kas taip pat per anksti. Daug kas bus aiškiau, kai visos sudėties sužaisime kelias kontrolines rungtynes. Dabar tik klojame pamatus."

Kaune – be įvarčių

"Kauno Žalgirio" ir Telšių "Džiugo" komandų susitikimas baigėsi be įvarčių – 0:0.

Pirmą kėlinį žalgiriečio Grato Sirgėdo smūgiuotas kamuolys pataikė į "Džiugo" vartų virpstą, vėliau palankių progų įmušti įvartį turėjo Linas Pilibaitis, brazilai Guilherme de Souza (Choco) ir Michaelas Thuique bei Deitonas Vinckus.

Vasario 6-ąją numatytos "Kauno Žalgirio" rungtynės su "Panevėžio" ekipa, kuri Marijampolės "Hikvision" arenos manieže 3:0 nugalėjo 2020 m. pirmos lygos čempionato bronzos medalių laimėtoją "Jonavą".

Jonaviečiai, kaip ir Pirmos lygos vicečempionas "Hegelmann Litauen", ruošiasi startui A lygoje, komandos vairas patikėtas serbui Draganui Djurdjevičiui.

Dvi pergalės ir vienos lygiosios – kol kas tokia praeito A lygos sezono autsaiderių Vilniaus "Riterių" statistika. Sostinės atstovai per kontrolines rungtynes 3:1 įveikė "Džiugą", 4:1 – Gargždų "Bangą", o su Kauno žalgiriečiais sužaidė 2:2.

Susitiko čempionai

Jėgas išmėgino A lygos ir Pirmos lygos čempionai – Vilniaus "Žalgirio" ir Kėdainių "Nevėžio" futbolininkai. Vilniečiai šventė pergalę 4:2.

Šią savaitę sostinės žalgiriečiai rungtyniaus su "Riteriais", o kėdainiškiai – su Gargždų komanda.

Vasario 6-ąją Marijampolėje numatyta antra "Sūduvos" ir "Hegelmann Litauen" dvikova.

Šį mėnesį planuojamas Lietuvos futbolo Supertaurės mačas tarp Vilniaus "Žalgirio" ir "Panevėžio".

A lygos čempionatą tikimasi pradėti pirmą kovo savaitgalį, varžybos turėtų vykti keturių ratų sistema.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS