Prašys atnaujinti sezoną: Lietuvos futbolas atgis šį mėnesį? | Diena.lt

PRAŠYS ATNAUJINTI SEZONĄ: LIETUVOS FUTBOLAS ATGIS ŠĮ MĖNESĮ?

Lietuvos futbolo federacija (LFF) kreipsis į šalies vyriausybę ir prašys leisti atnaujinti futbolo sezoną.

Nacionalinio futbolo aktualijos buvo aptartos per LFF ir A lygos valdybos nuotolinę konferenciją.

"Sušvelninus karantino sąlygas dauguma A lygos klubų jau pradėjo visavertes treniruotes, todėl nenuostabu, kad viešoje erdvėje pasklido spekuliacijos apie futbolo sezono atnaujinimą. Jeigu vyriausybė tenkins mūsų prašymą ir leis rengti A lygos varžybas, tuomet startuos ir 1-osios bei 2-osios lygų bei moterų futbolo pirmenybės", – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Tarp siūlomų A lygos čempionato atnaujinimo datų – gegužės 23–24 arba gegužės 30–31 d. Jeigu Lietuvos vyriausybė leis tęsti čempionatą esant karantinui, A lyga rungtynes organizuotų be žiūrovų.

Vėliau bus prašoma leidimo organizuoti rungtynes su 10 proc. sirgalių (atsižvelgiant į stadiono talpą), o po birželio 15-osios – su 20 proc. žiūrovų, užtikrinant saugius atstumus tarp jų.

A lygos čempionatas, kuriame dalyvauja šešios komandos, buvo sustabdytas kovo mėnesį, sužaidus tik pirmo turo rungtynes. Jas laimėjo "Kauno Žalgiris" (3:0 įveikė Vilniaus "Riterius"), Vilniaus "Žalgiris" (4:0 sutriuškino "Panevėžį") ir Marijampolės "Sūduva" (1:0 palaužė Gargždų "Bangą").

Dėl koronaviruso pandemijos buvo atšauktos Lietuvos vyrų futbolo nacionalinės rinktinės draugiškos rungtynės (turėjo vykti kovo 27-ąją) su Kazachstano vienuolike ir Estijos ekipa (mačas buvo numatytas kovo 31-ąją), taip pat Baltijos taurės varžybos birželį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Greičiau pradėkit, nes nėra ką čia vaidinti kažkokią epidemiją. Pinigai iš bankų pasiskolinti, tikslas pasiektas. Kažkiek mąstantiems jau viskas aišku. Lietuvos valfžia, kaip visada, nori pasirodyti "besirūpinanti žmonėmis", o iš tikro galvoja kaip žvirkelį iki savo chatos išsiasfaltuoti. Mužikų mrntakitetas. O dėl žiūrovų - jų ir taip iki 100 tesusirenka į tą parodiją pasižiūrėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS