2012 m. Londono olimpinių žaidynių pareigūnas: mažai tikėtina, kad Tokijo žaidynės įvyks | Diena.lt

2012 M. LONDONO OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ PAREIGŪNAS: MAŽAI TIKĖTINA, KAD TOKIJO ŽAIDYNĖS ĮVYKS

Mažai tikėtina, kad Tokijo olimpinės žaidynės įvyks, kai didžioji dalis pasaulio yra vis dar paralyžiuota dėl koronaviruso pandemijos, teigė 2012 m. Londono olimpinių žaidynių organizacinio komiteto vicepirmininkas Keithas Millsas.

Jis tvirtino, kad Tokijo žaidynių organizatoriai jau turėtų planuoti atšaukti renginį.

Organizatoriai iš Japonijos ir Tarptautinio olimpinio komiteto atstovai ir toliau yra įsitikinę, kad 2020 m. žaidynės, kurios ir taip buvo atidėtos vieneriems metams, įvyks liepą ir rugpjūtį, nepaisant pasaulį apėmusios sveikatos krizės.

„Mano asmenine nuomone, žiūrint į pandemijos situaciją visame pasaulyje – Pietų Amerikoje, Šiaurės Amerikoje, Afrikoje ir Europoje – abejotina, kad jos įvyks“, – BBC sakė K. Millsas.

„Organizatorių vietoje jau kurpčiau planus atšaukti žaidynes, esu įsitikinęs, kad jie tą jau daro, tačiau manau, kad jie sprendimą paliks paskutinei minutei, jei netyčia situacija staiga pagerėtų, – teigė jis. – Vis dėlto sudėtinga ką nors prognozuoti.“

Tokijuje ir kitose Japonijos teritorijose šiuo metu galioja nepaprastoji padėtis, paskelbta siekiant mažinti naujų užsikrėtimo atvejų skaičių. Apklausų rezultatai rodo, kad visuomenės parama planams šiemet surengti olimpines žaidynes smuko.

Tačiau Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos pirmininkas Sebastianas Coe vis dar mano, kad žaidynės įvyks.

„Nemanau, kad jos bus atšauktos, – sakė jis „Sky News“. – Tai bus iššūkis, tą suprantame. Tai savaime aišku. Prisitaikysime.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

M

Atšaukti reik krepšinio stipriausiu nėra žaidėju ,futbolo taip pat nėra geriausiu į ką žiūrėti į jojima tik

SUSIJUSIOS NAUJIENOS