Iš bokso ringo – solidarumo žinia | Diena.lt

IŠ BOKSO RINGO – SOLIDARUMO ŽINIA

Per Lietuvos ir Čekijos vyrų bokso rinktinių mačą Vilniuje surinkta 1 000 eurų paramos Ukrainai, o varžybų dalyviai solidarizavosi su kariaujančiais sportininkais.

Laimėjo keturias dvikovas

Mūsų šalies boksininkai nugalėjo Čekijos atstovus 4:3, kurių gretose buvo keturi 2021-ųjų šios šalies čempionai ir trys vicečempionai.

Lietuvai pergalę iškovojo Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 60 kg, 3:0 įveikė Jasurą Zaripovą), Laimonas Raibikis (iki 67 kg, 3:0 – Janą Polaką), Aras Dūdėnas (iki 86 kg, 2:1 – Davidą Kličą) ir Simonas Urbonavičius (iki 92 kg, 3:0 – Polą Hrivniaką).

Lietuvos boksininkai nugalėjo Čekijos rinktinę 4:3, kuriai atstovavo keturi 2021-ųjų šios šalies čempionai.

Nesėkmę patyrė Einoras Sinkevičius (iki 63,5 kg, antrame raunde pripažino Petro Novako pranašumą), Aleksandras Trofimčiukas (iki 75 kg, 0:3 pralaimėjo daugkartiniam Čekijos čempionui Milošui Bartlui) ir Darius Vaišnorovičius (iki 92 kg, 0:3 – Viktorui Trushui).

Geriausio kovotojo prizu Lietuvos komandoje apdovanotas A.Trofimčiukas.

Įvertino: ge­riau­siu ko­vo­to­ju Lietu­vos rink­ti­nė­je bu­vo pri­pa­žintas A.Tro­fim­čiu­kas. / S. Čirbos / LBF nuotr.

Pirštinės su autografais

Improvizuotame aukcione sporto mėgėjai įsigijo žinomų Lietuvos boksininkų – profesionalų ringe sėkmingai kovojančių Egidijaus Kavaliausko ir Eimanto Stanionio, Europos čempiono ir pasaulio vicečempiono Vitalijaus Karpačiausko pirštines su jų autografais.

Daugiausia – 400 eurų – sumokėta už 2015 m. Europos čempiono E.Stanionio pirštines.

„Surinkome iš viso tūkstantį eurų paramos Ukrainai. Tai bent maža dalis to, kuo galime prisidėti prie pagalbos nuo karo kenčiančiai valstybei. Ukrainos boksininkai už pergales bokso ringe, o dabar ir už kovą dėl savo tėvynės yra didžiausi autoritetai Lietuvos ir viso pasaulio bokso bendruomenei“, – sakė mačą organizavę Lietuvos bokso federacijos (LBF) viceprezidentas Gintautas Statkevičius ir bokso klubo „Nokautas“ vadovas Tautvydas Statkevičius.

Varžovai: daug­kar­ti­nis Lie­tu­vos čem­pio­nas E.Skur­de­lis (kai­rė­je) priver­tė ka­pi­tu­liuo­ti uz­be­kų kil­mės Če­ki­jos bok­si­nin­ką J.Za­ri­po­vą. / S. S. Čirbos / LBF nuotr.

Kyjivo gynybai vadovauja Ukrainos bokso legendos broliai Vladimiras ir Vitalijus Klyčko, fronte su ginklu – pasaulio profesionalų bokso čempionai Oleksandras Usykas ir Vasilijus Lomačenka.

Boksas – be „Gazprom“

LBF atsisakė bet kokių ryšių ar varžybų su Rusijos ir Baltarusijos bokso atstovais. Šių šalių sportininkai nebus kviečiami į Lietuvoje organizuojamas tradicines tarptautines varžybas – kovo 15–20 d., Vilniuje vyksiantį Dano Pozniako ir kovo 30-ąją Kaune prasidėsiantį Algirdo Šociko turnyrus.

Be to, LBF siekia, kad Tarptautinė bokso asociacija (IBA), vadovaujama ruso Umaro Kremliovo, nutrauktų bendradarbiavimą su Rusijos valstybine įmone „Gazprom“.

Sankcijas Rusijos ir Baltarusijos boksininkams ir oficialiems asmenims IBA paskelbė tik kovo 4-ąją.

„Laukėme operatyvesnio IBA sprendimo. Gerokai anksčiau U.Kremliovas nuotoliniame posėdyje žadėjo Europos šalių bokso federacijų vadovams imtis neatidėliotinų priemonių. Kodėl buvo taip delsiama – IBA pozicijos neišgirdome. „Gazprom“ pašalinimo iš generalinio IBA rėmėjų gretų reikalavo nacionalinės bokso federacijos. U.Kremliovas pažadėjo, kad „Gazprom“ nebus tarp IBA rėmėjų. Siekiame, kad šios įmonės neliktų nė kvapo bokso ringuose“, – teigė LBF prezidentas Darius Šaluga.

„Mūsų bokso bendruomenė vieningai pasmerkė Rusijos ir Baltarusijos agresiją prieš Ukrainą. Čekijos boksininkai nedalyvaus jokiose šių šalių organizuojamose varžybose, Rusijos ir Baltarusijos atstovų nekviesime į savo renginius. Kartu su kolegomis iš Europos ir kitų žemynų siekiame, kad IBA nuosekliai laikytųsi Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) rekomendacijų, ir tikimės, kad taip ir bus“, – pareiškė Čekijos bokso federacijos vadovas Svatoplukas Žačekas.

TOK paragino visas tarptautines sporto federacijas perkelti arba atšaukti Rusijoje ar Baltarusijoje planuotas varžybas ir turnyrus, o jau vykstančiuose atsisakyti Rusijos ir Baltarusijos vėliavų, negroti šių valstybių himnų – tokiais atvejais sportininkai turėtų būti priimami tik kaip neutralūs asmenys.

Svarbiausios šiemet numatytos varžybos – pasaulio moterų bokso čempionatas gegužę Stambule (Turkija) ir Europos vyrų bokso čempionatas Jerevane (Armėnija). Rusijos mieste Ulan Udėje liepą planuota rengti Europos moterų bokso čempionatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS