Į ringą grįžtantis M. Rimdeika: visada buvau gerietis, dabar viskas bus kitaip | Diena.lt

Į RINGĄ GRĮŽTANTIS M. RIMDEIKA: VISADA BUVAU GERIETIS, DABAR VISKAS BUS KITAIP

  • 1

„Tai buvo mano vidinio „Aš“ išbandymo metai“, – prisipažįsta kovotojas Mantas Rimdeika, paprašytas prisiminti laikotarpį, kai reikėjo visas savo sportines ambicijas atidėti ir laukti medikų prognozių.

M. Rimdeika, prieš metus patyręs kojos traumą ir tikrai nesitikėjo, kad viskas užtruks taip ilgai. „Koja labai sunkiai gijo po pirmosios operacijos. Kelio kryžminių raiščių implantai sunkiai prisitaikė prie audinių“, – pasakojo kovotojas. 

Dėl komplikacijų po pusmečio teko daryti pakartotinę operaciją. „Metus šlubavau tarsi pašautas pėstininkas. Labai pykau ant viso pasaulio, nes atrodė, kad dariau viską, kad koja greičiau sugytų, bet nesugebėjau net paeiti nešlubuodamas“, – prisiminė M. Rimdeika.

Viltį grįžti į ringą kovotojas atgavo šią vasarą. „Tereikėjo sistemingai ir teisingai pakartoti reabilitacijos procesą, – nusišypsojo kovotojas. – Treniruotėse jau dirbu pilna jėga, kovoju, skausmai po truputį praeina. Labai džiaugiuosi. Aplinkiniai atkalbinėjo tęsti karjerą. Daugelis aiškino, kad tai nėra pelninga ir tiesiog laiko bei sveikatos švaistymas. Tačiau tai yra mano aistra, tai darau ne dėl pinigų. Tai yra mano hobis, todėl net neabejojau, kad noriu grįžti į ringą“.

M. Rimdeikos sugrįžimas, planuojama, įvyks rugsėjo 21 dieną, Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančio turnyro „KOK World series in Kaunas“ ringe. Kovotojas surems pirštines su lietuviams jau pažįstamu Fabio Kwasi iš garsiojo Olandijos klubo „Mike’s Gym“. 

Nors M. Rimdeikos koja sėkmingai gyja, tačiau medikai perspėjo, kad skubėti nevertėtų, todėl kova vyks pagal bokso taisykles. 

„Kova bus įdomi, – nusijuokė M. Rimdeika. – Tiek man, tiek Fabio teks pratintis prie kitos kovinės disciplinos. Suprantu, kad pranašesnis bus tas, kuris greičiau adaptuosis. Abu esame kikboksininkai, o bokso technika ir taisyklės tikrai skiriasi“.

Šią savaitę M. Rimdeika pradėjo lieti prakaitą su pasaulio čempionatui besirengiančia šalies bokso rinktine. 

Kovotojas pastebėjo, kad kovos taktika su treneriu Sauliumi Šeškevičiumi aptarė jau senokai.

„Labiausiai akcentuojame greitį ir ištvermę, sprogstamą jėgą bei apgaulę, – akimi mirktelėjo M. Rimdeika. – Noriu grįžti į ringą užtikrintai, žinodamas, kad esu daugiau nei pasirengęs. Mantas Rimdeika visada būdavo geras bachūras, gerietis, tačiau šįkart viskas bus kitaip“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,gyventi be AISTROS tai...

tusciai praLEISTAS GYVENIMAS...,HEMINGVEJUS irgi DIEVINO BOKSA ir VISA GYVENIMA..., jeigu neBUTU buve TO... vargu ar butu tapes PASAULIO LITERATUROS KLASIKU???... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS