Po startų smėlynuose – į savo alma mater | Diena.lt

PO STARTŲ SMĖLYNUOSE – Į SAVO ALMA MATER

Lenktynininko Roko Baciuškos apdovanojimų kolekcijoje – naujas prizas: dukart pasaulio ralio reidų čempionas pagerbtas už Lietuvos sporto universiteto (LSU) garsinimą.

Sporto ir turizmo vadybos bakalauro studijų studentą R. Baciušką pasveikino LSU rektorė prof. dr. Diana Rėklaitienė.

„Džiaugiamės, kad Rokas, tęsdamas studijas, garsėja išskirtiniais sportiniais pasiekimais. Ypač džiugu, kad jis didžiuojasi būdamas LSU studentas ir vertina žinias, kurias gauna. Rokas – išskirtinė asmenybė, jis mielai dalijasi savo patirtimi ir, nors yra labai daug pasiekęs, išlieka kuklus“, – kalbėjo LSU vadovė.

„Labai smagu būti įvertintam. Turbūt, jei nebūčiau sportininkas, niekada nestudijuočiau šios srities ir nepildyčiau savo patirties bagažo. Lenktynininkas Simas Juodviršis man patarė stoti į LSU ir derinti studijas ir sportinę veiklą. Šio pasirinkimo nė kiek nesigailiu“, – sakė R. Baciuška.

Ekipažas: „Hail Toyota International“ ralį R. Baciuška su šturmanu O. Vidaliu Montijano užbaigė užėmę trečią vietą. / „Cin Cin movies“ nuotr.

LSU studentas R. Baciuška yra parvežęs į Lietuvą net tris legendinio Dakaro ralio prizininkams skiriamus trofėjus – beduino statulėles.

Ypač džiugu, kad Rokas didžiuojasi būdamas LSU studentas ir vertina žinias, kurias gauna.

Į savo alma mater lenktynininkas atvyko po sėkmingų startų Saudo Arabijoje įvykusiame „Hail Toyota International“ ralyje. „Ultimate“ klasės varžybose dalyvavęs R. Baciuška su šturmanu ispanu Orioliu Vidaliu Montijano užėmė trečią vietą. Ekipažas važiavo T1+ klasės visureigiu „Toyota“.

„Pirmas blynas prie T1+ automobilio vairo dykumose neprisvilo“, – reziumavo R. Baciuška.

Vasario 25–kovo 2 d. jo laukia pasaulio ralio reidų čempionato antras etapas Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kur lietuvis važiuos „Challenger“ klasės bagiu. Trečias etapas numatytas balandžio 2–7 d. Portugalijoje, ketvirtas – birželio 2–8 d. Argentinoje, penktas – spalio 5–11 d. Maroke.

GALERIJA

  • Po startų smėlynuose – į savo alma mater
  • Po startų smėlynuose – į savo alma mater
„Cin Cin movies“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS