Imtynininkai ruošiasi ikiolimpiniams iššūkiams | Diena.lt

IMTYNININKAI RUOŠIASI IKIOLIMPINIAMS IŠŠŪKIAMS

„Dėl sudėtingo sezono privalėjome atsižvelgti į mūsų rinktinių trenerių prašymus ir šalies čempionatą surengti jau pirmą 2024-ųjų savaitgalį, kad atletai galėtų ramiai ruoštis Europos čempionatui ir ikiolimpiniams atrankos turnyrams“, – pabrėžė Lietuvos imtynių federacijos (LIF) prezidentas Giedrius Dambrauskas.

Varžysis Anykščiuose

78-asis Lietuvos imtynių čempionatas vyks šiandien ir rytoj Anykščiuose. Jėgas išmėgins graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių atstovai, varžysis ir moterys.

Mūsiškiai kol kas neturi nė vieno kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes. Galimybių jų iškovoti bus ikiolimpiniuose turnyruose: Europos šalių (balandžio 4–7 d. Baku) ir pasaulio (gegužės 9–12 d. Stambule).

G. Dambrauskas pabrėžė, kad Europai skirtame atrankos turnyre bilietus į Paryžių gaus tik finalininkai, o Stambule – 1–3 vietas užėmę atletai ir atletės.

Iki šiol vasaros olimpiadose Lietuvai yra atstovavę dešimt imtynininkų. Sėkmingiausiai pasirodė Mindaugas Mizgaitis (2008 m. Pekino žaidynių sidabras) ir Aleksandras Kazakevičius (2012 m. Londono žaidynių bronza).

Sistema – neskatinanti

Anot LIF viceprezidento Andriaus Stočkaus, į moterų imtynių atrankos turnyrus vyks Gabija Dilytė (svorio kategorija iki 50 kg), Danutė Domikaitytė (iki 68 kg) ir Kamilė Gaučaitė (iki 76 kg).

Europai skirtame atrankos turnyre bilietus į Paryžių gaus tik finalininkai, o Stambule – 1–3 vietas užėmę atletai ir atletės.

„Moterų imtynių čempionate vis mažėja. Stebiuosi, kad nacionalinės varžybos ne visiems treneriams yra prioritetas, – kalbėjo A. Stočkus. – Tarkime, Europos čempionate įveikus vieną ratą galima tikėtis gan aukštos pozicijos, už kurią treneriai gauna kategoriją, sportininkės – stipendiją, o Lietuvos pirmenybėse reikia vargti, papildomo atlygio praktiškai nėra. Sistema – neskatinanti, todėl, matyt, imtynininkės ir nesiveržia.“

Pasak LIF viceprezidento, pagrindinių lyderių – D. Domikaitytės ir K. Gaučaitės – meistriškumo atotrūkis nuo kitų imtynininkių yra akivaizdus.

Susikaus pajėgiausieji

Graikų-romėnų imtynes kuruojančio LIF viceprezidento Vladimiro Audicko teigimu, Anykščiuose kovos pajėgiausi šalies atletai.

Tarp labiausiai intriguojančių galimų akistatų – Viliaus Laurinaičio ir Mindaugo Venckaičio, olimpiečio Manto Knystauto ir Romo Fridriko, Roko Čepausko ir Viliaus Savicko.

LIF prezidentas G. Dambrauskas patvirtino, kad ikiolimpiniams atrankos turnyrams ruošis graikų-romėnų imtynių meistrai Justas Petravičius (iki 60 kg), Kristupas Šleiva (iki 67 kg), Paulius Galkinas (iki 77 kg), Martynas Nemsevičius (iki 87 kg), M. Venckaitis arba V. Laurinaitis (abu – iki 97 kg) ir M. Knystautas arba R. Fridrikas (abu – iki 130 kg), laisvųjų imtynių atstovai Domantas Pauliuščenka (iki 86 kg) ir Lukas Krasauskas (iki 97 kg).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS