Lietuvos lengvaatletės varžovę žlugdo dopingas | Diena.lt

LIETUVOS LENGVAATLETĖS VARŽOVĘ ŽLUGDO DOPINGAS

"Ji – mano draugė, pastaruosius kelis metus kartu treniravomės, tačiau čekė buvo patekusi į abejotinos reputacijos specialisto rankas", – sakė Lietuvos lengvaatletė Brigita Virbalytė, sužinojusi apie savo varžovės dopingo skandalą.

Čekijos antidopingo agentūra išplatino pranešimą, kad už draudžiamų preparatų vartojimą suspenduoti ėjikės Anežkos Drahotovos įgaliojimai.

Teigiamas mėginys buvo paimtas 2018 m. liepos 31-ąją, likus vos 12 dienų iki starto Europos čempionate Berlyne.

Vokietijos sostinėje A.Drahotova 20 km įveikė per 1 val. 27 min. 03 sek. ir iškovojo sidabro medalį. Lietuvos rekordą pagerinusi B.Virbalytė užėmė ketvirtą vietą (1 val. 27 min. 59 sek.), o Živilė Vaiciukevičiūtė (1 val. 28 min. 07 sek.) – penktąją.

Čekę diskvalifikavus lietuvės pakiltų atitinkamai į trečią ir ketvirtą pozicijas.

Teigiamas A.Drahotovos mėginys buvo paimtas 2018 m. liepos 31-ąją, likus vos dvylikai dienų iki starto Europos čempionate.

25-erių A.Drahotovą anksčiau treniravo Ivo Pitakas, Filipas Tomašas, o nuo 2018-ųjų rudens iki šių metų žiemos – australas Brentas Vallance'as, dirbantis ir su B.Virbalyte.

"Sklandė daug nuogirdų ir įtarimų, kad anksčiau čekę treniravęs specialistas galėjo būti turėjęs problemų su antidopingo inspektoriais, bet niekas nepagautas už rankos. Tam tikrų abejonių kėlė ir tai, kad A.Drahotova, būdama 18–19 metų, pasiekė itin aukštų rezultatų", – svarstė B.Virbalytė.

Europos čempionato medalį lietuvė gautų tik tada, jei būtų teigiamas ir Čekijos ėjikės B mėginio tyrimo rezultatas. Tačiau visi formalumai gali trukti daugiau nei metus.

"Treneris sakė, kad nusipelnėme to medalio. 2018-ieji buvo tikrai sunkūs, rezultatai Berlyne – neįtikėtinai aukšti. Mano rezultatas buvo aukštesnis nei asmeninis ir Lietuvos rekordai, tad didelio kartėlio dėl ketvirtos vietos nejaučiau. Didžiausias praradimas, kad niekada nepatirsiu tų emocijų, kai pavyksta laimėti medalį. Vis dėlto geriau jį atgauti vėliau nei niekada", – teigė B.Virbalytė.

Šią vasarą Lietuvos sportinio ėjimo 20 km rekordo autorė dalyvaus Tokijo olimpinėse žaidynėse, kurios bus trečios per B.Virbalytės karjerą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS