Lietuvos moterų rankinio rinktinės lūkesčius sudaužė nesėkmė Skopjėje | Diena.lt

LIETUVOS MOTERŲ RANKINIO RINKTINĖS LŪKESČIUS SUDAUŽĖ NESĖKMĖ SKOPJĖJE

Lietuvos moterų rankinio rinktinė, laimėjusi vos vieną 2024 m. Europos čempionato atrankos varžybų mačą, liko už finalo turnyro borto.

Karolio Kaladinsko treniruojama komanda penktoje grupėje 14:47 ir 20:34 pralaimėjo ispanėms, 28:31 ir 24:34 – Šiaurės Makedonijos atstovėms ir pasidalijo po pergalę su autsaiderėmis azerbaidžanietėmis – 33:35 ir 41:25.

Į finalo turnyrą iškart pateko Ispanijos ir Šiaurės Makedonijos ekipos. Trečia vieta taip pat teikė vilčių, tačiau kovoje dėl keturių kelialapių lietuves aplenkė sėkmingiau kitose atrankos grupėse pasirodžiusios rinktinės – Turkijos, Slovakijos, Portugalijos ir Farerų salų.

Susumavus visų grupių rezultatus paaiškėjo, kad mūsiškėms per lemiamą atrankos dvikovą Skopjėje su makedonėmis būtų užtekę bent lygiųjų, tačiau pralaimėta 24:34.

„Nepasinaudojome galimybe iškovoti išsvajotą tašką, kuris būtų užtikrinęs kelialapį į Europos čempionato finalo turnyrą. Aikštėje nerealizavome žaidimo plano. Sunku pasiekti gerą rezultatą, kai tam tikros idėjos neveikia. Nebuvo taip, kad makedonės stebuklingai žaidė. Mes per daug klydome, suteikėme varžovėms galimybių rengti greitas atakas, deja, tuo pačiu neatsakėme. Buvo nesusikalbėjimo ir techninio broko. Koją labai kišo nerealizuoti metimai, nors turėjome palankių progų įvarčiams. Labai gaila, kad paleidome galimybę“, – po dvikovos Šiaurės Makedonijoje sakė Lietuvos rinktinės treneris vyriausiasis treneris K. Kaladinskas.

Per šešerias atrankos rungtynes 33 įvarčius pelnė Aušra Arciševskaja (Mosto „Banik“ klubas, Čekija), 26 – Dominyka Andronik (Vilniaus „Sostinės tauras“), 22 – Rita Rakauskienė (Vilniaus „Eglė“), 20 – Gabija Pilikauskaitė („Sostinės tauras“).

„Jau yra žaidėjų branduolys, bet jauna komanda dar neišsiugdžiusi nugalėtojos mentaliteto, trūksta tikėjimo savimi ir tarptautinių varžybų patirties, o jos būtinos norint kelti Lietuvos moterų rankinio meistriškumą. Svarbu, kad tobulėtume, pasimokytume iš klaidų, visi dirbtume kryptingai. Šalyje turime mažai tiek moterų rankinio klubų, tiek lygiaverčių žaidėjų, kurios gali atstovauti nacionalinei rinktinei. Tačiau yra perspektyvaus jaunimo, bet jį būtina grūdinti aukšto lygio tarptautiniuose turnyruose. Vyresnėms rankininkėms linkėčiau norėti atstovauti rinktinei ir ginti savo šalies garbę“, – tvirtino K. Kaladinskas.


Rezultatai

Šiaurės Makedonija–Lietuva 34:24 (18:12). Skopjė, B. Trajkovski arena, 1 232 žiūrovai. Įvarčiai: A. Sedloska ir E. Rizoska po 6, I. Mladenovska 4, E. Gjorgjijevska, S. Madjovska ir J. Sazdovska po 3, M. Jankulovska ir A. Jankulovska po 2, I. Djatevska, J. Kiprijanovska, I. Arsenievska, L. Gičevska ir K. Damjanoska po 1 / A. Arciševskaja 10, R. Rakauskienė ir B. Ruseckaitė po 4, D. Andronik 3, G. Pilikauskaitė, I. Verbovik ir V. Damulevičiūtė po 1.


Turnyro lentelė

1. Ispanija  6  0  0  +109  12

2. Š. Makedonija  4  0  2 + 35  8

3. Lietuva  1  0  5  –47  2

4. Azerbaidžanas  1  0  5  –97  2

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS