M. Knystautui – Europos jaunimo imtynių pirmenybių bronza | Diena.lt

M. KNYSTAUTUI – EUROPOS JAUNIMO IMTYNIŲ PIRMENYBIŲ BRONZA

  • 0

Bulgarijoje vykstančiame Europos jaunimo (iki 23 metų; U-23) imtynių čempionate bronzos medalį trečiadienį iškovojo Mantas Knystautas.

Graikų-romėnų imtynių svorio kategorijos iki 130 kg (19 dalyvių) dvikovoje dėl bronzos medalio M. Knystautas 3:2 įveikė Georgį Čiugašvilį iš Baltarusijos.

Kvalifikacinėje kovoje lietuvis 6:3 nugalėjo azerbaidžanietį Oyaną Nazarianį, tačiau ketvirtfinalyje 0:8 pralaimėjo ukrainiečiui Vladislavui Voronijui ir tik į finalą iškopęs ukrainietis suteikė galimybę Lietuvos imtynininkui varžytis paguodos turnyre.

Čia M. Knystautas pilnai pasinaudojo proga ir pirmoje kovoje 10:2 nepaliko vilčių slovakui Tamašui Soosui bei pateko į mažąjį finalą.

„Pirmame rate trys Manto ridenimai, atlikti prieš O. Nazarianią iš Azerbaidžano, leido susikrauti solidų 6 taškų pranašumą. Įpusėjus antram kėlinukui suskambo šiokie tokie pavojaus varpai, kuomet kresnas varžovas žemais praėjimais į liemenį drebino klaipėdiečio gynybą. Likus minutei Nazarianio pastangos pasiteisino, M. Knystautas pranašumas sumažėjo iki trijų taškų, tačiau tai buvo viskas, ką sugebėjo atsikovoti azerbaidžanietis“, - pirmą lietuvio kovą nagrinėjo treneris Olegas Antoščenkovas.

Ukrainietis V. Voronijus prieš du metus stovėjo ant Europos jaunimo čempionato Katovicuose (Lenkija) bronzinės pakylos. Šalia, kiek aukščiau ir su sidabro medaliu ant krūtinės, fotografams pozavo Mantas Knystautas. Maždaug tokio paties jėgų santykio tikėjosi rinktinės treneriai, kurie neabejojo, kad M. Knystauto techninis ir taktinis arsenalas yra didesnis. Bet reikėjo laikytis tam tikrų taisyklių.

„Mantui buvo liepta gesinti ukrainiečio greitį, kontroliuoti situaciją, net aukoti aktyvumą ir prarasti taškus. Vienu žodžiu, prašėm pora minučių dirbti antru numeriu. Ant kilimo pamatėm negerą vaizdą. Nuo pirmų sekundžių Mantui truko koncentracijos, rankos kaip botagai makalavo po visą kilimą. Tuo pasinaudojo ukrainietis, kuris jau pirmosiomis sekundėmis atliko pervedimą, o netrukus suktuku ir ridenimu užbaigė dar vieną ataką. Ir dar kojos trauma! Iš nevilties susiėmiau už galvos. Daktaro neturėjome, tai treneris Ruslanas Vartanovas pabuvo mediku. Jis kažkur matė kaip gydomos tokios traumas – pašaldė, suteipavo koją ir paruošė Mantą kovai su slovaku, – šypsodamasis pasakojo treneris O.Antoščenkovas. – Dėl dvikovos su slovaku baigties neabejojome, todėl iš anksto ruošėmės ir nuteikinėjome vienas kitą bronziniam mūšiui su pakankamai gerai pažįstamu Georgijumi Čiugašviliu iš Baltarusijos. Susitikimo baigtį taikliai įvardijo baltarusio treneris Aleksandras Kozovskis, kuris po apdovanojimų ceremonijos priėjo ir pasakė, kad „mūsų vaikinas labiau norėjo medalio“.

„Šis medalis labai buvo reikalingas. Po tuščių praeitų metų Europos „bronza“ yra tikra atgaiva visų pirma pačiam sportininkui, federacijai ir mums, treneriams. Kai toks darbas padarytas, nukris įtampa nuo pečių. Rezultatų badas laikinai neslėgs, dabar kokį mėnesį galėsime vaikščioti nesusigūžę, aukščiau pakeltomis galvomis. Laikinai, bet vis dėlto. Gal per tą laiką dar ką nors sulipdysime. Juk laukia sunkiausias metų darbas – olimpinė atranka“, – užkimusiu balsu emocingai kalbėjo treneris R. Vartanovas.

Aukso medalį šioje svorio kategorijoje iškovojo gruzinas Iakobis Kadžaja, finale 10:2 nugalėjęs ukrainietį V. Voronijų, o antrasis bronzos medalis atiteko vokiečiui Christianui Johnui.

Antroji varžybų diena buvo nesėkminga kitiems dviem Lietuvos graikų-romėnų stiliaus atstovams: Kristupas Šleiva pirmąją savo kovą 0:9 pralaimėjo serbui Matei Nemešui ir svorio kategorijoje iki 66 kg liko paskutinis – devynioliktas, o Mindaugas Šurmaitis aštuntfinalyje 0:8 pralaimėjo gruzinui Gelai Bolkvadzei ir liko paskutinis 20-tas svorio kategorijoje iki 75 kg.

Ketvirtadienį pirmenybėse jėgas išmėgins vienintelė mūsų šalies dailiosios lyties atstovė Danutė Domikaitytė, kuri moterų imtynių kvalifikacinėje svorio kategorijos iki 69 kg kovoje susitiks su rumune Catalina Axente.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS