Madeiroje – auksiniai paralimpiečio finalai | Diena.lt

MADEIROJE – AUKSINIAI PARALIMPIEČIO FINALAI

Paralimpietis Edgaras Matakas – jau dukart Europos čempionas! Portugalijoje vykstančiose varžybose kaunietis pagerino asmeninius rekordus.

Madeiroje surengtame atvirame Europos neįgaliųjų plaukimo čempionate E.Matakas (regėjimo negalia, grupė S11) pirmiausia laimėjo 50 m laisvu stiliumi finalą (26,05 sek.), o gegužės 18-ąją – ir 100 m plaukimo krūtine rungtį (1 min. 18,65 sek.).

Maniau, kad baseine numirsiu – taip buvo sunku, kartais atrodė, jog tik taškiau vandenį vietoje.

"Maniau, kad baseine numirsiu – taip buvo sunku, kartais atrodė, jog tik taškiau vandenį vietoje. Antrą dalį distancijos tikriausiai tik valios pastangomis užbaigiau. Esu geriausios sportinės formos per savo karjerą, nenorėjau pralaimėti, praleisti progą laimėti aukso medalį", – po antro pergalingo finalo kalbėjo E.Matakas.

"Viską lėmė Edgaro užsispyrimas ir sunkus darbas, tai niekada nenueina veltui. Laukia sunki ir darbinga vasara, ruošimės Tokijo paralimpinėms žaidynėms ir tikiuosi, kad suspindėsime dar labiau", – sakė plaukiko treneris Ramūnas Leonas.

100 m plaukimo krūtine sidabro medalis įteiktas 2018-ųjų Europos čempionui ukrainiečiui Viktorui Smirnovui (1 min. 16,87 sek.), bronzos – kitam Ukrainos atstovui Michailui Serbinui (1 min. 18,69 sek.).

Šiandien E.Matakas startuos 100 m plaukimo laisvu stiliumi varžybose.

Europos čempionate Lietuvai taip pat atstovauja kauniečiai Gabrielė Čepavičiūtė (judėjimo negalia, grupė S6) ir Mindaugas Dvylaitis (regėjimo negalia, grupė S11).

Penkiolikmetė G.Čepavičiūtė 100 m plaukimo nugara finale pagerino asmeninį rekordą (1 min. 32,35 sek.) ir tarp aštuonių dalyvių užėmė šeštą vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS